Mozilla geeft RC1 van Firefox Mobile vrij

Mozilla heeft vandaag, net niet meer in 2009, de eerste release candidate van Firefox Mobile vrijgegeven. Na een kleine vertraging sinds half december kun je nu eindelijk met twee Nokia’s Firefox Mobile op volledige kracht uitproberen.

Mozilla Fennec N900

Op tien december kwam het bericht naar buiten dat de eerste release candidate van Firefox Mobile voor Maemo nog die week online te vinden zou zijn. Die week gebeurde er echter niets meer en even later kregen we te horen dat de browser echt binnen enkele dagen uit zou komen. Ook dat is niet helemaal gelukt, maar nu, net niet meer in 2009, is de browser toch een feit. Gebruikers van de Nokia N810 of de Nokia N900 kunnen vanaf nu de RC1-versie van Firefox Mobile downloaden.

Om de browser te downloaden moet je met je telefoon naar firefox.com/m gaan, waarna de rest van het proces zich wel wijst. Ten opzichte van de eerder uitgebrachte bèta schijnt deze release candidate beter gepolijst te zijn. Ook de rendering van tekst lijkt verbeterd te zijn in de nieuwe RC1. De browser biedt onder andere de mogelijkheid om add-ons te installeren en als uniek punt dat hij niet alleen bladwijzers, maar zelfs open tabbladen met de desktopversie van Firefox kan synchroniseren.

Bron: The Nokia Blog

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Danijel -

    Mee eens, ik heb zelf wel weavesync erop gemikt en dat werkt perfect die plugin. Maar hij is idd te traag en ik zie nog te weinig meerwaarde erin 🙂

  2. maarten -

    ik moet hans gelijk geven. het ziet er allemaal gelikt uit maar de standaardbowser is gewoon beter… vooral veel en veel sneller. ook het cirkelvormig zoomen mis ik erg want dit werkt echt wel prettig in de standaardbrowser. hopelijk volgt er snel een verbeterde versie…

  3. Hans -

    Nogal heavy, in totaal zo'n 34 MB. Toch geef ik de voorkeur aan de huidige standaard browser op de N900. Rede:de standaard browser start sneller op, laad ook sneller de pagina's. Voor mij voldoende redenen om het bij de standaard te houden, ondanks alle mooie extra's in de nieuwe. Jammer dat extra future's bijna altijd ten koste van de snelheid gaan. Syncen met je PC? Leuk, maar het verplicht je meteen om Firefox ook op je PC te gebruiken en je moet dan ook alle Favorieten die op je PC staan op je mobiel willen.

Altijd op de hoogte: YouTube voegt sectie breaking news toe lees verder

Whatsapp desktop

WhatsApp Status updates ook naar de desktop lees verder

Mewtwo in Pokémon Go

Mewtwo straks als ‘exclusieve’ legendary in Pokémon Go lees verder

meme

Memeois app verzamelt de leukste memes voor je lees verder

Wkaeout

Wakeout motiveert je elke ochtend voor een workout in bed lees verder

Google Maps klaar voor Android O

Update maakt Google Maps klaar voor Android O lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters