'Mozilla heeft volgende week een RC voor Firefox Mobile klaar'

In een uitgebreid artikel heeft CNET uit de doeken gedaan dat Mozilla nog volgende week de RC-versie van Firefox Mobile klaar wil hebben. De echte release zal nog voor de jaarwisseling volgen. Ook de toekomst van Firefox Mobile werd wat beter belicht.

PocketFox-embleem

Mozilla heeft onlangs een groot aantal nieuwe details over Firefox Mobile bekend gemaakt, die via CNET de buitenwereld hebben gevonden. Het bedrijf verwacht de browser, voor de N900, nog dit jaar op de markt te hebben. “Our goal is to have a release candidate next week. If things go smoothly, we’ll have a (final) version out in the next few weeks,” aldus Jay Sullivan, Mozilla’s vice president van de mobiele afdeling. Later, in 2010, volgen ook versies voor Windows Mobile en Android. De Windows Mobile-versie moet in de eerste helft van 2010 beschikbaar zijn, de Android-versie nog later.

Het grote voordeel van Firefox Mobile is dat het relatief dichtbij de gewone pc-browser staat. De mobiele versie draait op dezelfde kern als Firefox 3.6, de recentste versie voor de pc, en heeft ook een groot aantal slimme mogelijkheden van deze browser overgenomen. Zo is het de eerste mobiele browser die add-ons ondersteunt en synchroniseert hij wachtwoorden, favorieten en openstaande tabbladen met de browser op de computer.

Voor deze handige functies heeft Firefox Mobile, ook bekend onder de codenaam Fennec, wel pittige hardware nodig. Dat is ook de reden dat de brower eerst uitkomt op de Nokia N900, een uiterst krachtig toestel dat dit prima aan moet kunnen. De meeste hedendaagse smartphones kunnen ook wel omgaan met de browser, volgens Sullivan: “We need pretty high-end stuff to make the Web great. Everything now on the mid- to high-end is fine.”

Nokia N900 Telekoopwijzer 

Bron: CNET

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple App Store

iOS 11: dit is er allemaal veranderd in de nieuwe App Store lees verder

Dikke bonussen: Pokémon Go Equinox Event gaat van start! lees verder

Nieuwe functies Whatsapp gelekt: binnenkort update lees verder

Spire Studio

Dit apparaatje verandert je iPhone in een mobiele opnamestudio lees verder

Pokémon Go

Gratis tickets beperkt verkrijgbaar: Pokémon Go Safari Zone-evenement komt naar Nederland lees verder

Check dit: deze game is Pokémon Go, maar dan met The Walking Dead lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters