Mozilla toont ambities met Fennec

Firefox-maker Mozilla heeft een toelichting gegeven over wat haar mobiele browser Fennec moet voor gaan stellen. De fabrikant heeft grote ambities met de browser.

Mozilla Fennec N900

Een mobiele variant van Firefox staat al geruime tijd op de planning bij Mozilla. De mobiele browser genaamd Fennec komt binnenkort uit op de N900. In een toelichting heeft Jay Sullivan, vice-directeur van de mobiele tak van Mozilla, verteld wat het bedrijf voor functionaliteit in de browser gaat stoppen. De Mozilla-topman verwacht onder andere een hoop applicaties uit de Apple App Store overbodig te maken. Door middel van het ondersteunen van vele mobiele platformen, het synchroniseren van tabs met de PC-versie en de mogelijkheid om plugins voor Fennec te maken hoopt Mozilla dat ontwikkelaars van Fennec gebruik gaan maken om software te ontwikkelen en integreren met Mozilla’s mobiele browser.

Sullivan geeft aan dat de kleine problemen die ontwikkelaars tegenkomen bij het ontwikkelen van software de aandacht hebben van de browser-maker. Bovendien zouden met Fennec ontwikkelaars van mobiele applicaties geen last meer hebben van het afwijzen van applicaties. Een exacte releasedatum is niet bekendgemaakt.

Bron: PMP Today

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. maarten -

    ik ben zeer benieuwd wat dit gaat geven. ik ben nu bijna een week in het bezit van de fantastische nokia N900 (na 5 maanden ellende met de op alle gebieden inferieure N97) en moet zeggen dat ik zwaar onder de indruk ben van de browser op het toestel (en van het toestel in het algemeen). ik kijk met volle verwachting uit naar deze versie die mss nog beter zal worden. aan iedereen die een mobiele internetervaring zoekt die echt de moeite is, 1 letter en 3 cijfers… N900!!!

Pokémon Go Halloween

Deze vijf nieuwe Pokémon zijn nu in Pokémon Go te vangen! lees verder

Nude App

Nude: zo verberg je automatisch naaktfoto’s op je smartphone lees verder

WhatsApp Live Location

Live Location: WhatsApp laat je in real-time zien waar je vrienden zijn lees verder

Pokémon Go Halloween derde generatie update

Halloween update: hackers vinden afbeelding nieuwe Pokémon in Pokémon Go lees verder

Pixel 2 Launcher

Zo download je Google Pixel 2 launcher op elke Android smartphone lees verder

Facebook Messenger toetsenbord

Gebruik jij de Facebook Messenger app? Dan moet je dit lezen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters