'Mozilla wil Firefox OS-tablet uitbrengen'

Mozilla zou samen met de Chinese fabrikant Foxconn een Firefox OS-tablet willen uitbrengen. Dat leiden bloggers althans af uit een uitnodiging die Mozilla en Foxconn hebben verstuurd aan de pers, waarin wordt gemeld dat op 3 juni een nieuw apparaat wordt getoond.

Mozilla ontwikkelt eigen mobiele betalingssysteem voor Firefox OS 02 07 2012

De site Focus Taiwan weet aanvullend te melden dat dit nieuwe apparaat naar alle waarschijnlijkheid een tablet is. De geruchten daarover waren al eerder in omloop. Mozilla heeft eerder dit jaar een aantal Firefox-smartphones laten zien, die All About Phones ook heeft bekeken tijdens het Mobile World Congress in Barcelona.

In april begon een klein Spaans bedrijf, Geeksphone, met de verkoop van twee Mozilla-smartphones. Die zijn nog niet echt voor het grote publiek bestemd, maar meer voor software-ontwikkelaars die apps kunnen bouwen voor het nieuwe platform.

Mozilla heeft al een flink aantal belangrijke bedrijven aan Firefox OS weten te binden. Telefoonmakers Sony Mobile, LG en ZTE, maar ook een aantal grote telco’s als China Unicom, America Movil en Deutsche Telekom. Er zijn er overigens meer; Mozilla meldde zelf dat er al achttien telco’s en vier telefoonmakers te kennen hebben gegeven om in zee te gaan met dit nieuwe, open besturingssysteem.

Foxconn zou in Mozilla willen stappen om de fabrieken aan de gang te houden. De productie van de iPhone, waar Foxconn een zeer groot deel van voor zijn rekening neemt, zou de laatste tijd verminderd zijn.

Bron: CNET

Chrome OS Acer tablet Google

Google verovert educatieve markt: Chrome OS komt naar tablets lees verder

Google Pixel C Apple

De Android-tablet markt ligt op zijn gat, met Apple als grote winnaar lees verder

Apple iPad dunne schermranden

Insiders verklappen details volgende iPad: dunne schermranden en meer lees verder

Luna Display iPad

Deze dongel maakt van je iPad camera een extra homeknop lees verder

Microsoft Surface Mini

Drie jaar later: specificaties en foto’s geschrapte Microsoft Surface Mini gelekt lees verder

Samsung Galaxy Tab S3 hands-on

Acht onmisbare geoptimaliseerde apps voor je Android tablet lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters