MTV Mobile: speciaal voor online generatie

Provider Hi en Mediaconcern MTV lanceerden vandaag samen MTV Mobile op een feestelijke bijeenkomst in Amsterdam. Met deze nieuwe dienst hopen beide partijen nog meer jongeren aan te trekken.

Screenshot mobiele website MTV Mobile

Via het nieuwe netwerk, wat overigens geen MVNO is, worden alleen smartphones aangeboden en is de klant standaard online. Verder wordt er unieke MTVcontent aangeboden via de mobiele website en verschijnt er binnenkort een applicatie waarbij telefoons en televisie met elkaar zullen worden verbonden.

Op de bijeenkomst in restaurant POMPSTATION in Amsterdam is het logo van het nieuwe MTV Mobile alom aanwezig. Er klinkt ‘hippe’ muziek uit de speakers die wordt verzorgd door een DJ. Verder zijn er veel glazen champagne, hangen er schermen waarop tweets van de bezoekers te lezen zijn en staan er pilaren met toestellen zoals de Blackberry Bold 9700, een van de toestellen die MTV Mobile gaat aanbieden aan haar klanten. Helaas kan er niet gespeeld worden met de toestellen omdat er geen simkaarten in geplaatst zijn. Een medewerkster van MTV toont op haar eigen mobiel hoe de mobiele website met exclusieve MTVcontent eruit ziet. “De gebruiker kan elk moment van de dag exclusief materiaal bekijken zoals video’s of de nieuwste MTV series, spullen downloaden zoals wallpapers en natuurlijk updates doen op de sociale netwerken,” legt ze uit.

Wat het netwerk volgens MTV Mobile anders maakt dan de andere providers, naast de exclusieve content die overigens de komende drie maanden beschikbaar is voor iedereen, is het feit dat alle abonnementen (packs) inclusief internet zijn. De slogan luidt dan ook “Always online, more minutes and more MTV”.

Niels Baas, algemeen directeur van MTV: “MTV Mobile is een op zichzelf staand merk dat hoort bij KPN en is dus geen MVNO zoals eerder is gespeculeerd. We hebben vooral gesegmenteerd op gedrag. Jongeren willen een mooi toestel en altijd online zijn, smsen wordt daarbij minder belangrijk. Internet zit dus standaard in de packs. Daarbij bieden we de nieuwste smartphones aan zoals de Blackberry Bold 9700, HTC Hero en Sony Ericsson X10.” Op de vraag of de Sony Ericsson binnenkort exclusief bij MTV Mobile verkrijgbaar is zegt Niels “We zijn daar wel mee bezig, maar ik kan dat verder niet bevestigen.” All About Phones heeft op het Mobile World Congress al wel te horen gekregen dat de witte X10 exclusief voor MTV Mobile beschikbaar zal komen in Nederland in de eerste maand.

Op de bijeenkomst zijn ook een paar bekende Nederlanders aanwezig, zoals Tygo Gernandt en zangeres Maud. Niels Baas: “MTV Mobile heeft ook ambassadeurs die unieke content zullen gaan aanbieden aan haar abonnees. Enkele van deze ambassadeurs zijn vanavond uiteraard ook aanwezig.”

Launch MTV Mobile

 

Launch MTV Mobile

 

Eric Jan Doorenbosch, marketing manager van Hi: “Wat MTV Mobile anders maakt is dat het gericht is op de ‘online generatie’. De packs zijn voorzien van veel belminuten en weinig smsjes. Daarnaast is er natuurlijk de MTVcontent die straks alleen beschikbaar is voor MTV Mobile abonnees en zijn we bezig met het ontwikkelen van een applicatie waarmee telefoons als het ware kunnen worden verbonden met de tv, dat is over een paar maanden klaar. Er kunnen overigens wel smspacks worden bijgekocht. Hi richt zich meer op de smsers, smsen is bij Hi voordeliger en daar kun je dan een online dienst bijkopen. ”

Vanaf vandaag is de website van MTV Mobile online. Op de site en in de winkels van Belcompany, Phonehouse en T for Telecom is vanaf nu een abonnement af te sluiten. Bij MTV Mobile zijn er geen prepaid of sim only mogelijkheden.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters