Multitasking en html5 ondersteuning later dit jaar in Windows Phone 7

Microsoft heeft dit jaar geen persconferentie op het Mobile World Congress. Toch is Microsoft aanwezig met een uitgebreide stand en een keynote van de Microsoft topman Steve Ballmer. Tijdens deze keynote zijn enkele interessante ontwikkelingen naar voren gekomen waaronder een grote update voor later dit jaar.

Skydrive aan WP7

In maart volgt de eerste grote update voor Windows Phone 7, deze update zal de lang gevraagde cut, copy and paste mogelijkheid naar het platform brengen. Voor later dit jaar staat er een andere grote update op het programma. Die update moet multitasking aan WP7 toevoegen waardoor het mogelijk is om meerdere programma’s draaiende te houden.

De webbrowser op de huidige Windows Phone 7 toestellen is gebaseerd op Internet Explorer 7. Hierdoor heeft de browser moeite met het weergeven van enkele websites die ontwikkelt zijn voor html5. In de update die voor later dit jaar gepland staat moet een nieuwe browser komen die gebaseerd is op Internet Explorer 9. Hierdoor krijgt de browser HTML5 ondersteuning net zoals op Android toestellen en de iPhone.

Om overal bij je bestanden te kunnen, zowel op de PC als de telefoon, gaat Microsoft SkyDrive brengen naar het Windows Phone 7 platform. Hiermee moet het mogelijk worden eenvoudig bestanden te synchroniseren tussen het mobiele toestel en een laptop of desktop computer.

Verder krijgt de people hub een update met de toevoeging van Twitter. De integratie met Facebook was al mogelijk, maar door de toevoeging van Twitter is het nog eenvoudiger de status van je contactpersonenlijst te volgen.

WP7 Office

 

WP7 imdb

 

WP7 Kinect

 

Rondom gaming heeft de Microsoft topman ook nog nieuws te melden. Zo kunnen we in de toekomst Kinect integratie verwachten met Windows Phone 7 toestellen. Tenslotte kon Maarten Sonneveld ons melden dat de Nederlandse versie van Windows Phone 7 nog steeds in de planning staat voor de tweede helft van dit jaar.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters