'Multitouch ook mogelijk voor resistieve schermen'

Een van de nadelen van resistieve touchscreens is dat de techniek geen multitouch ondersteunt. Een gebruiker van het XDA-forum lijkt daar nu wat op gevonden te hebben.

Resistive multitouch

Gebruikers van een Windows Mobile-toestel met resistief touchscreen kunnen wellicht in de nabije toekomst gebruikmaken van multitouch. Alhoewel de gebruikte druktechniek officieel geen multitouch ondersteunt lijkt het erop dat een gebruiker van het XDA-forum erin geslaagd is om meerdere drukpunten op een resistief touchscreen te laten registreren. Op het forum post hij een softwaredevelopmentkit (SDK) om anderen gebruik te laten maken van zijn methode. Tevens is er een video te zien waarbij de gebruikte techniek in levende lijve te aanschouwen is.

Om van de multitouchfunctionaliteit gebruik te maken moet eerst één vinger op het scherm geplaatst worden, waarna een tweede vinger gebruikt kan worden om in of uit te zoomen. Dit zogeheten pinch-to-zoommechanisme is hiermee niet helemaal gelijk aan de variant op schermen met capacitief multitouch. Het biedt in ieder geval wel de mogelijkheid aan Windows Mobile-gebruikers om gemakkelijker in en uit te zoomen wanneer de techniek in applicaties zoals Opera Mobile gebruikt wordt.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Meld je aan voor onze nieuwsbrief!

Contact met ons?

  • Qontent Matters
  • Czaar Peterstraat 159
  • 1018 PJ Amsterdam

Volg ons via