'Multitouch ook mogelijk voor resistieve schermen'

Een van de nadelen van resistieve touchscreens is dat de techniek geen multitouch ondersteunt. Een gebruiker van het XDA-forum lijkt daar nu wat op gevonden te hebben.

Resistive multitouch

Gebruikers van een Windows Mobile-toestel met resistief touchscreen kunnen wellicht in de nabije toekomst gebruikmaken van multitouch. Alhoewel de gebruikte druktechniek officieel geen multitouch ondersteunt lijkt het erop dat een gebruiker van het XDA-forum erin geslaagd is om meerdere drukpunten op een resistief touchscreen te laten registreren. Op het forum post hij een softwaredevelopmentkit (SDK) om anderen gebruik te laten maken van zijn methode. Tevens is er een video te zien waarbij de gebruikte techniek in levende lijve te aanschouwen is.

Om van de multitouchfunctionaliteit gebruik te maken moet eerst één vinger op het scherm geplaatst worden, waarna een tweede vinger gebruikt kan worden om in of uit te zoomen. Dit zogeheten pinch-to-zoommechanisme is hiermee niet helemaal gelijk aan de variant op schermen met capacitief multitouch. Het biedt in ieder geval wel de mogelijkheid aan Windows Mobile-gebruikers om gemakkelijker in en uit te zoomen wanneer de techniek in applicaties zoals Opera Mobile gebruikt wordt.

Bron: Pocketnow

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters