'Multitouch ook mogelijk voor resistieve schermen'

Een van de nadelen van resistieve touchscreens is dat de techniek geen multitouch ondersteunt. Een gebruiker van het XDA-forum lijkt daar nu wat op gevonden te hebben.

Resistive multitouch

Gebruikers van een Windows Mobile-toestel met resistief touchscreen kunnen wellicht in de nabije toekomst gebruikmaken van multitouch. Alhoewel de gebruikte druktechniek officieel geen multitouch ondersteunt lijkt het erop dat een gebruiker van het XDA-forum erin geslaagd is om meerdere drukpunten op een resistief touchscreen te laten registreren. Op het forum post hij een softwaredevelopmentkit (SDK) om anderen gebruik te laten maken van zijn methode. Tevens is er een video te zien waarbij de gebruikte techniek in levende lijve te aanschouwen is.

Om van de multitouchfunctionaliteit gebruik te maken moet eerst één vinger op het scherm geplaatst worden, waarna een tweede vinger gebruikt kan worden om in of uit te zoomen. Dit zogeheten pinch-to-zoommechanisme is hiermee niet helemaal gelijk aan de variant op schermen met capacitief multitouch. Het biedt in ieder geval wel de mogelijkheid aan Windows Mobile-gebruikers om gemakkelijker in en uit te zoomen wanneer de techniek in applicaties zoals Opera Mobile gebruikt wordt.

Bron: Pocketnow

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Fuchsia logo

Fuchsia gaat Android (nog) niet vervangen lees verder

Android Go

Android Go: besturingssysteem voor opkomende markten lees verder

Google Home

Google onthult nieuwe functies Google Home lees verder

Smartphone opladen

In 2018 is je smartphone binnen vijf minuten opgeladen lees verder

WWDC 2017

WWDC 2017: wat je kunt verwachten van Apple’s volgende grote event lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters