Multitouchpatent van Apple in VS onderzocht

Het Taiwanese bedrijf Elan Microelectronics heeft een klacht ingediend tegen Apple bij de Amerikaanse handelsautoriteit. Het Taiwanees bedrijf klaagt Apple aan omdat deze de multitouch-technologie gebruikt in haar producten, terwijl Elan Microelectronics hier een patent op zou hebben.

multi touch

Het Taiwanese bedrijf heeft op 29 maart 2010 een officiƫle klacht ingediend tegen Apple bij de International Trade Commission (ITC), het bedrijf heeft onder meer gevraagd om een invoerverbod van Apple producten naar de VS. In eerste instantie was het niet duidelijk of de Amerikaanse handelsautoriteit de klacht serieus zou nemen, maar er is nu een officieel onderzoek ingesteld naar de mogelijke patent breuk door Apple.

Het patent waar het volgens Elan Microelectronics omgaat staat genoteerd onder het nummer 5.825.352 bij het Amerikaanse patentenbureau. Het gaat om de techniek dat een touchapparaat meer dan 1 vinger tegelijkertijd kan waarnemen op het scherm. Apple gebruikt deze techniek onder andere in de iPad, iPhone, iPod Touch en MacBook.

Het Taiwanese bedrijf heeft Apple al eerder aangeklaagd maar toen bij de rechtbank van Californiƫ, in deze zaak is opvallend dat het bedrijf geen importverbod eist maar een schadevergoeding door Apple.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters