Murtazin: “Nokia nog dit jaar in handen van Microsoft”

Volgens Eldar Murtazin zal Nokia dit jaar nog haar smartphone tak gaan afstootten aan Microsoft. Murtazin meent dat de deal tijdens de CES-beurs in Las Vegas besloten zal gaan worden.

Geruchten over een overname van Nokia door Microsoft doen al de even de ronden. Sinds de overstap van de telefoonproducent op Windows Phone menen mensen bij hoog en bij laag dat de fabrikant in handen van ’s werelds grootste software producent zal gaan komen. Eldar Murtazin, een journalist en analist uit Rusland, meent dat de deal al zo goed als rond is. Murtazin loopt al een paar maanden rond te tweeten dat overname besproken wordt, maar volgens hem is de kogel inmiddels door de kerk.

Zo zouden de topmannen van Nokia en Microsoft volgende week tijdens de CES-beurs in Las Vegas de puntjes op de i gaan zetten wat betreft de overname. Volgens Murtazin wil Microsoft alleen de smartphone tak hebben van Nokia, en dan met namen de patenten die daarmee gemoeid zijn. Microsoft zou volgens Murtazin in dubio zijn of het daadwerkelijk zelf smartphones wil gaan bouwen in eigen fabrieken. Over deze dingen moet nog uit onderhandeld worden. Opvallend is wel dat de bron meent dat de deal nu nog van Microsoft af hangt en Nokia al akkoord is. Microsoft zou de deal nog in de eerste helft van 2012 door willen laten gaan.

Eldar Murtazin is veelal een betrouwbare bron gebleken wat betreft Nokia nieuws en lekkages van toestellen. Desondanks menen veel dat hij het ook vaak bij het verkeerde eind heeft wat betreft andere fabrikanten zoals Sony Ericsson en Samsung. De toekomst zal uit moeten wijzen of hij op dit vlak gelijk zal hebben. Murtazin wist wel als eerste journalist stelling te nemen in het feit dat Nokia voor Windows Phone zou gaan kiezen bijna anderhalfjaar geleden.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters