Murtazin: “Nokia nog dit jaar in handen van Microsoft”

Volgens Eldar Murtazin zal Nokia dit jaar nog haar smartphone tak gaan afstootten aan Microsoft. Murtazin meent dat de deal tijdens de CES-beurs in Las Vegas besloten zal gaan worden.

Geruchten over een overname van Nokia door Microsoft doen al de even de ronden. Sinds de overstap van de telefoonproducent op Windows Phone menen mensen bij hoog en bij laag dat de fabrikant in handen van ’s werelds grootste software producent zal gaan komen. Eldar Murtazin, een journalist en analist uit Rusland, meent dat de deal al zo goed als rond is. Murtazin loopt al een paar maanden rond te tweeten dat overname besproken wordt, maar volgens hem is de kogel inmiddels door de kerk.

Zo zouden de topmannen van Nokia en Microsoft volgende week tijdens de CES-beurs in Las Vegas de puntjes op de i gaan zetten wat betreft de overname. Volgens Murtazin wil Microsoft alleen de smartphone tak hebben van Nokia, en dan met namen de patenten die daarmee gemoeid zijn. Microsoft zou volgens Murtazin in dubio zijn of het daadwerkelijk zelf smartphones wil gaan bouwen in eigen fabrieken. Over deze dingen moet nog uit onderhandeld worden. Opvallend is wel dat de bron meent dat de deal nu nog van Microsoft af hangt en Nokia al akkoord is. Microsoft zou de deal nog in de eerste helft van 2012 door willen laten gaan.

Eldar Murtazin is veelal een betrouwbare bron gebleken wat betreft Nokia nieuws en lekkages van toestellen. Desondanks menen veel dat hij het ook vaak bij het verkeerde eind heeft wat betreft andere fabrikanten zoals Sony Ericsson en Samsung. De toekomst zal uit moeten wijzen of hij op dit vlak gelijk zal hebben. Murtazin wist wel als eerste journalist stelling te nemen in het feit dat Nokia voor Windows Phone zou gaan kiezen bijna anderhalfjaar geleden.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Relief -

  Ik word hier zo moe van. Wanneer stoppen blogs nou eens met het quoten van Eldar. Die man heeft het zo vaak fout gehad. Het was dezelfde persoon die een jaar geleden beweerde dat MS Nokia zal overnemen. Toen zat hij ook al fout.

  Eldar is genaaid door Nokia (rechtzaak) en nu loopt hij constant onzin en leugens over Nokia te verspreiden als haat en wraak. Alles wat nu Nokia is is per definitie slecht, omdat hij nu dik wordt betaald door Samsung.

  Stop eens met deze onzin jongens. Het beschadigd jullie naam als blog/website alleen maar. Negeer deze vent en concentreer je eens op betrouwbare bronnen.

  1. Dominick -

   Ik ben ook geen fan van die man, maar hij heeft het ook vaak bij het rechte eind. Dus ik zou niet willen zeggen dat hij minder betrouwbaar is dan andere bronnen.

 2. haha -

  Die Rus die heeft het hier al vaker over gehad en hij zal wel stevig in Nokia zitten. Met dit soort rumours krijgt hij de koers weer iets omhoog en vervolgens kan hij zijn kas weer spekken. In het verleden ontstond hier op weer het verhaal dat Samsung ook belangstelling zou hebben, willen dan geen commentaar geven enz.enz./ Ik geloof er vooralsnog helamaal niks van maar wel blij dat de koers weer een beetje omhoog gaat want heb nog een eind te gaan. Dus als ze ergens voor 10 euro ze willen hebben dan mag dat wat mij betreft.

 3. Eise -

  Gaat nooit gebeuren dus geloof er niks van. Is gewoon een co-operatie tussen die 2 bedrijven. Waarom mensen dan altijd denken dat de 1 de ander overneemt… Als het al zou gebeuren zou het andersom zijn maar dat is ook kansloos. Gaat gewoon niet gebeuren dus zeg ik je.

  1. Angelo -

   Het zou kunnen wat jij zegt.. dar bijvoorbeeld MS 50% of meer of minder van de aandelen koopt. Dan is het nog de vraag welke naam er boven het toestel komt.. MS-NOKIA..?? de 40billion company is het al even niet meer.. aandelen staan erg laag, vertu willen ze afstoten, en de het garantie/aftersales plaatje kost erg veel geld en zijn ze ook in aan het snijden… Aan gezien die gekke rus het vaak bij her rechte eind heeft, en MS toch aardig aan het shoppen is het laatste jaar, vermoed ik vrij zeker dat dit gaat gebeuren!!

 4. Angelo -

  geloof ik direct.. Nokia stopt binnenkort ook met de Carepoints, wat ik al eerder heb gezegt. Ben benieuwd wat MS er dan mee gaat doen? Er gaan dit jaar veel veranderingen plaats vinden in de telecom, niet alleen bij Nokia!!

Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters