MVNO Qick stopt ermee, klanten naar Simyo

MVNO Qick houdt ermee op, zo meldt Telecompaper. De telco, die zijn diensten aanbiedt via het netwerk van KPN, heeft het afgelopen jaar flink wat klanten verloren. De overgebleven klanten wordt geadviseerd om naar een andere MVNO over te stappen, Simyo.

qick

MVNO betekent mobile virtual network operator, wat inhoudt dat zo’n bedrijf geen eigen netwerk heeft, maar zijn diensten levert via het netwerk van een bestaande telco.

Het ging de laatste tijd niet goed met Qick, analyseert Telecompaper. In het derde kwartaal van 2009, een dik jaar geleden, had de MVNO nog zo’n 54.000 klanten. Dat waren er een kwartaal later nog maar 22.000, schatte Telecompaper toen. Hoeveel klanten er nu nog zijn, is niet bekend. Maar veel zullen het er niet zijn, gezien de stap die de eigenaren van het bedrijf nemen om het op te heffen. Al sinds maart dit jaar was gestopt met het aanbieden van sim-only abonnementen. Toen werden 3500 klanten al overgezet naar KPN.

Qick verdwijnt per 23 februari van de markt. De provider roept zijn klanten op om tijdig over te stappen naar een ander bedrijf. Simyo, dat ook diensten via het KPN-netwerk levert, wordt geadviseerd als alternatief. Overstappen is mogelijk tot 22 februari, een dag voordat Qick uit de lucht gaat. Simyo heeft een speciale overstappagina gemaakt op zijn website.

Vanaf 1 januari kunnen Qick-klanten hun beltegoed niet meer opwaarderen. Beltegoed dat niet voor 23 februari wordt opgemaakt, vervalt na die datum.

Qick werd in 2004 opgericht door de Macintosch Retail Group. Dat bedrijf runt ook onder meer de Belcompany en Qick was dan ook een dochteronderneming van de keten.

Bron: Telecompaper

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. megasponsor -

    Geen wonder men strijkt zelf alle bonussen op. Wij bieden onze klanten een provisie aan. En als je moet kiezen tussen korting of provisie!!!!!!

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters