MVNO Qick stopt ermee, klanten naar Simyo

MVNO Qick houdt ermee op, zo meldt Telecompaper. De telco, die zijn diensten aanbiedt via het netwerk van KPN, heeft het afgelopen jaar flink wat klanten verloren. De overgebleven klanten wordt geadviseerd om naar een andere MVNO over te stappen, Simyo.

qick

MVNO betekent mobile virtual network operator, wat inhoudt dat zo’n bedrijf geen eigen netwerk heeft, maar zijn diensten levert via het netwerk van een bestaande telco.

Het ging de laatste tijd niet goed met Qick, analyseert Telecompaper. In het derde kwartaal van 2009, een dik jaar geleden, had de MVNO nog zo’n 54.000 klanten. Dat waren er een kwartaal later nog maar 22.000, schatte Telecompaper toen. Hoeveel klanten er nu nog zijn, is niet bekend. Maar veel zullen het er niet zijn, gezien de stap die de eigenaren van het bedrijf nemen om het op te heffen. Al sinds maart dit jaar was gestopt met het aanbieden van sim-only abonnementen. Toen werden 3500 klanten al overgezet naar KPN.

Qick verdwijnt per 23 februari van de markt. De provider roept zijn klanten op om tijdig over te stappen naar een ander bedrijf. Simyo, dat ook diensten via het KPN-netwerk levert, wordt geadviseerd als alternatief. Overstappen is mogelijk tot 22 februari, een dag voordat Qick uit de lucht gaat. Simyo heeft een speciale overstappagina gemaakt op zijn website.

Vanaf 1 januari kunnen Qick-klanten hun beltegoed niet meer opwaarderen. Beltegoed dat niet voor 23 februari wordt opgemaakt, vervalt na die datum.

Qick werd in 2004 opgericht door de Macintosch Retail Group. Dat bedrijf runt ook onder meer de Belcompany en Qick was dan ook een dochteronderneming van de keten.

Bron: Telecompaper

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters