MWC blijft in Barcelona

Het Mobile World Congress blijft de komende zeven jaar in Barcelona. Al eerder was bekend dat een poging van Amsterdam om het internationale evenement binnen te halen, kansloos was.

MWC 2011 terrein

Het volgende congres vindt plaats van 27 februari tot 1 maart 2012. De 2012-editie zou daar sowieso al plaatsvinden, maar de organisatie van MWC wilde mogelijk naar een andere Europese stad voor de zes jaar daarna. Nu is besloten dat het evenement tot en met 2018 toch in Barcelona blijft. Milaan, München en Parijs – de laatste concurrenten voor Barcelona – hebben het nakijken.

CEO John Hoffman van de GSM Association (GSMA) kondigde de beslissing aan. ”We zijn zeer verheugd te kunnen aankondigen dat Barcelona de mobiele hoofdstad van de wereld blijft voor de komende zeven jaar. Alle steden die concurreerden voor deze titel, presenteerden zeer innocatieve en interessante biedingen, maar uiteindelijk gaf Barcelona aan dat die de titel verdient. Met zijn combinatie van uitstekende tentoonstellings- en conferentiefaciliteiten, zijn transport en hotels.”

Ook roemde Hoffman de inspanningen van Barcelona om de rest van Spanje een goede mobiele infrastructuur te geven en de steun van de overheid en het lokale bedrijfsleven.

Mobile Marketing Magazine, die melding maakt van de beslissing, voegt er een kritische noot aan toe. De dieven en overvallers in de stad zullen ook een feestje vieren, meldt het blad. Nogal wat van de 60.000 bezoekers van het evenement kregen daar de afgelopen jaren mee te maken in Barcelona, ze werden beroofd of bestolen en dat probleem bestaat al jaren in de Catalaanse hoofdstad.

De 60.000 bezoekers van de editie van dit jaar – onder wie een team van All About Phones – kwamen uit tweehonderd landen. Onder hen zeker drieduizend CEO’s van bedrijven, regeringsdelegaties van 131 landen en meer dan 2900 journalisten.

Bron: Mobile Marketing Magazine

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters