N-Gage op Nokia 5800 XpressMusic

Het is wellicht geen officiële versie, maar voor bezitters van Nokia’s 5800 is dit al een groot begin. Sinds kort is het namelijk mogelijk om een gehackte versie van N-gage op het apparaat te draaien.

N gage nokia 5800

N-gage is een service van Nokia, die beweert het mobiele gamingplatform naar een hoger niveau te brengen. Helaas is hier de laatste tijd weinig van te merken en gaan er geruchten dat Nokia zeer binnenkort een einde zal maken aan deze service.
Slecht nieuws, want games als ‘The One’, blinken absoluut uit op het gebied van mobiel spelletjes spelen.

Nokia 5800 bezitters schreeuwen al sinds de launch van het apparaatje om N-Gage-ondersteuning voor hun geliefde touchscreentelefoon. Sommigen beweren dat deze nog zal komen, maar anderen hebben de hoop al laten zakken.

Gelukkig is het nu dus eindelijk mogelijk om N-Gage te draaien op de 5800. Je moet hiervoo echter wel een gehackte telefoon hebben, het bestand signeren met een programma als FreeSigner werkt niet. Hacken kan door middel van Hell0ox (Google biedt uitkomst), maar brengt wel wat risico’s met zich mee. Denk dus goed na, als je hieraan wilt beginnen.

Volledig speelbaar zijn de spellen helaas nog niet. Dat wil zeggen, je kunt ze alleen met een Bluetooth-keyboard, de Zeemote JS1 of een Wiimote en het programmaatje Mobipad (zie downloads) spelen. Het menu van de N-Gage-applicatie is wel geheel via het touchscreen te bedienen.

Tot slot hebben we hier onder nog een filmpje voor je, waar je N-Gage in actie kunt zien op de Nokia 5800 XpressMusic (de download vind je onderaan de pagina):

Bron: iPmart Forum

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Pokémon Go

Legendarische Pokémon komen naar Pokémon Go: zo vang je ze lees verder

AirConsole spelletjes

De vijf beste spelletjes voor op tv met je smartphone als controller lees verder

Dit zijn de vijf beste mobiele dating-apps van dit moment lees verder

Pure nostalgie: RuneScape komt naar je smartphone! lees verder

Eindelijk: WhatsAppp maakt terugtrekken berichten mogelijk en meer lees verder

Pokémon Go

Er is een nieuwe fysieke Pokémon Go accessoire, maar we hebben slecht nieuws lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters