'N900 krijgt voorlopig geen gratis Ovi Maps'

Nokia kondigde onlangs aan dat Ovi Maps gratis wordt. Symbian-telefoons zullen de beschikking gaan krijgen over de software. Maemo lijkt echter achter het net te vissen. De N900 zal voorlopig geen Ovi Maps krijgen.

Ovi Maps

Het gratis aanbieden van Ovi Maps door Nokia deed veel stof opwaaien. Zo zakten de aandelen van TomTom aanzienlijk. Dat gebeurde overigens ook toen Google aankondigde gratis navigatie te gaan aanbieden op basis van Google Maps. Nokia’s Ovi Maps zal beschikbaar worden voor de meeste Symbian-telefoons. Zo zal het Symbian-vlaggenschip, de N97, waarschijnlijk op 28 januari Ovi Maps krijgen. Nokia heeft aangekondigd dat de meeste Symbian-telefoons de beschikking zullen krijgen over de gratis navigatiesoftware, maar gebruikers van Maemo-telefoons lijken hier niet van te profiteren. Michael Halbherr, topman bij Nokia, zou zich hebben laten ontvallen dat er op korte termijn geen ondersteuning komt voor de N900.

Dat de N900 geen gratis Ovi Maps krijgt zou te wijten zijn aan softwarelogistieke problemen. Deze vage term betekent waarschijnlijk dat Nokia geen tijd er voor vrijmaakt om een onbetaalde versie van Ovi Maps voor Maemo te distribueren. Het is mogelijk dat er in de toekomst wel ondersteuning komt voor de N900 en andere Maemo-telefoons.

Bron: Engadget

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. jeuny -

  Hallo mensen, ik was blij dat ik een nieuwe tel kon uitzoeken.vroeg aan de verkoper ik wil sms,mms en goed live streams bekijken en met navigatie er op. ja dat kan ie allemaal zegt de verkoper van B..company alles zit er op en aan.Heb hem genomen voor 2 jaar abo.Dus na een week met het kl…ding gespeeld te hebben vindt ik het een K>U>T telefoon.wat een FLOP die telefoon.Ben toch nog blij met me oude n95 8gb.Zet die nokia n900 op internet te koop.:S

 2. bokito -

  Dames en heren,
  ik heb nog nooit zo,n waardeloze mobile telefoon gezien als de nokia en vooral n900 en de OVI is zo waardeloos.ik heb altijd nokia telefoons gebruikt maar ik weet dat dit mijn laatste nokia is en dat ik nooit meer een nokia zal kopen.heel waardeloos en vooral die kut OVI service.ik heb me al 10 keer aangemeld bij de site en elke keer wordt mijn account verwijderd en ik kan niks downloaden.
  10 keer waardeloos.mensen ga nooit meer een nokia kopen.

 3. henk -

  Een licentie van nokia voor telefoons die nog ovi maps 3.0 hebben is sinds 9-3-2010 €9.99 voor 1 jaar.

  Dus ook voor oudere N serie telefoons

 4. Daan -

  Ik kan inmiddels melden dat de n900 wel ovi maps heeft…. deze staat voor geinstaleerd op de telefoon. en kost je verder geen geld……

Hands-on video Xiaomi Mi Mix 2S laat iPhone X-achtige navigatie zien lees verder

Samsung Galaxy S9 Prijzen

Jup, de Samsung Galaxy S9 wordt duurder dan de Galaxy S8 lees verder

iPhone X truedepth camera

‘iPhone krijgt ook TrueDepth camera aan de achterkant’ lees verder

Nokia 8 Pro

High-end Nokia 8 Pro gelekt met innovatieve camera lees verder

LG G6, voorloper LG G7

LG G7 komt in juni uit: opvallende specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S10 Plus

Eerste Samsung Galaxy S10 leak duikt week voor onthulling Galaxy S9 op lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters