Na Apple, ook Google aangeklaagd wegens privacyschending

Nadat bekend werd dat de iPhone locatiedata van gebruikers opslaat, wat een schending van de privacy betekent, waren enkele Amerikaanse iPhonegebruikers er als de kippen bij om een rechtszaak tegen Apple aan te spannen. Google overkomt nu hetzelfde vanwege eenzelfde privacyschending in Android.

Android unhappy

Inmiddels hebben zowel Apple als Google uitleg gegeven over de wijze waarop locatiedata wordt bewaard in de telefoons en waarom. Die gegevens worden via de GPS-chip in de telefoons verzameld en onthullen waar de gebruiker is geweest, en op welk tijdstip.

Overheden kijken hier al kritisch naar, maar ook sommige consumenten zitten niet stil. Nadat iPhonebezitters Apple aanklaagden, hebben nu ook twee Android-gebruikers uit Michigan Google aangeklaagd. De zaak dient in Detroit.

Beide gebruikers zijn in het bezit van de HTC Inspire 4G, een model dat alleen in Amerika door HTC op de markt is gebracht. De beide gebruikers menen dat de Androidtelefoons ze ‘volgen net als een gps-apparaat waarvoor normaal een rechterlijk bevel nodig is.’ Waarmee ze doelen op apparaten die mensen met huisarrest via gps-locatiegegevens in de gaten houden.

De twee ingezetenen van Oakland County eisen vijftig miljoen euro van Google ter compensatie. Google haalt zijn schouders erover op. Een woordvoerder e-mailde aan Bloomberg dat het bedrijf de consumenten in staat stelt om het ‘volgen’ per gps gewoon uit te zetten. Gebruikers hebben volledige controle over de wijze waarop locatiegegevens worden verzameld en doorgegeven aan Google. De gegevens die Google verzamelt, worden door Google automatisch geanonimiseerd en is niet herleidbaar naar een individuele gebruiker.

Bron: Android Community

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. pmmixx -

    Haha, het was te verwachten. En idd, die 50 mil gaan ze niet krijgen.. Zolang je er zelf voor kan kiezen of je gevolgd word of niet, is er geen mogelijkheid tot een claim. :X

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Android P 9.0

‘Android P 9.0 omarmt notch en redesign moet iPhone-gebruikers overhalen’ 🔥 lees verder

Samsung heeft eindelijk zijn belabberde emoji gefixt lees verder

Smartphones samsung IDC vlaggenschepen smartphonemarkt phoneswap

Zo maak je je Android toestel net zo snel als een iPhone lees verder

OnePlus 5T review design

Contacten van oude naar nieuwe Android smartphone overzetten: zo werkt het lees verder

Android Oreo

Slechts 1.1 procent van Android smartphones draait op Android Oreo lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters