'Na drie dagen 40.000 Windows Phone 7-telefoons verkocht in VS'

De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Amerika komt maar langzaam op gang. In de eerste paar dagen – ze zijn sinds maandag te koop – zijn er slechts 40.000 telefoons met het nieuwe OS van Microsoft verkocht, zo meldt een bron van een marketingbureau. Maar Microsoft lijkt zich geen zorgen te maken.

lgopt7

Daarmee komt de verkoop van de nieuwe troef van Microsoft veel langzamer op gang dan velen hadden verwacht. Met dit tempo haalt Microsoft-baas Steve Ballmer de honderd miljoen dollar voor de promotiecampagne er niet snel uit, zo schamperen analisten. Ter vergelijking: dagelijks worden er zo’n 200.000 Android-toestellen en 270.000 iPhones verkocht.

Bij de verkoop, die in Amerika via de telco’s T-Mobile en AT&T verloopt, is niet meegerekend dat Microsoft zijn eigen 89.000 werknemers zo’n telefoon cadeau gaat geven. Ook de 25.000 werknemers van Dell krijgen van hun baas straks een WP7-mobieltje uit de eigen fabriek in de schoen.

Microsoft wilde geen commentaar geven op de geschatte lage verkoopcijfers, en een woordvoerder van T-Mobile liet weten dat de interesse in de WP7-mobieltjes best groot is. Maar exacte cijfers werden niet vrijgegeven. Wel wordt een Microsoft-baas aangehaald die het eigenlijk alleen maar erger maakt door te stellen dat ‘maandag geen handige dag is om iets nieuws te lanceren’.

De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Nederland is al een paar weken onderweg. Echter wordt onze taal nog niet ondersteund door het OS waardoor de verkopen minder hard zullen gaan lopen naar verwachting.

WP7-telefoons worden ook al in andere Europese landen verkocht. Naar schatting zijn er daar zo’n kwart miljoen stuks over de toonbank gegaan. Een beter resultaat dus dan in het ‘homeland’ van Microsoft.

Eén analist is niet bijster onder de indruk van de slechte verkoopcijfers. Hij wijst erop dat Microsoft er een hoop geld in heeft gestopt, en dat de situatie over een half jaar er wel eens heel anders kan uitzien. Daarnaast lijken producenten ook capaciteit-problemen te hebben in Amerika wat ook de cijfers kan verklaren.

Bron: the street

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters