'Na drie dagen 40.000 Windows Phone 7-telefoons verkocht in VS'

De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Amerika komt maar langzaam op gang. In de eerste paar dagen – ze zijn sinds maandag te koop – zijn er slechts 40.000 telefoons met het nieuwe OS van Microsoft verkocht, zo meldt een bron van een marketingbureau. Maar Microsoft lijkt zich geen zorgen te maken.

lgopt7

Daarmee komt de verkoop van de nieuwe troef van Microsoft veel langzamer op gang dan velen hadden verwacht. Met dit tempo haalt Microsoft-baas Steve Ballmer de honderd miljoen dollar voor de promotiecampagne er niet snel uit, zo schamperen analisten. Ter vergelijking: dagelijks worden er zo’n 200.000 Android-toestellen en 270.000 iPhones verkocht.

Bij de verkoop, die in Amerika via de telco’s T-Mobile en AT&T verloopt, is niet meegerekend dat Microsoft zijn eigen 89.000 werknemers zo’n telefoon cadeau gaat geven. Ook de 25.000 werknemers van Dell krijgen van hun baas straks een WP7-mobieltje uit de eigen fabriek in de schoen.

Microsoft wilde geen commentaar geven op de geschatte lage verkoopcijfers, en een woordvoerder van T-Mobile liet weten dat de interesse in de WP7-mobieltjes best groot is. Maar exacte cijfers werden niet vrijgegeven. Wel wordt een Microsoft-baas aangehaald die het eigenlijk alleen maar erger maakt door te stellen dat ‘maandag geen handige dag is om iets nieuws te lanceren’.

De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Nederland is al een paar weken onderweg. Echter wordt onze taal nog niet ondersteund door het OS waardoor de verkopen minder hard zullen gaan lopen naar verwachting.

WP7-telefoons worden ook al in andere Europese landen verkocht. Naar schatting zijn er daar zo’n kwart miljoen stuks over de toonbank gegaan. Een beter resultaat dus dan in het ‘homeland’ van Microsoft.

EÊn analist is niet bijster onder de indruk van de slechte verkoopcijfers. Hij wijst erop dat Microsoft er een hoop geld in heeft gestopt, en dat de situatie over een half jaar er wel eens heel anders kan uitzien. Daarnaast lijken producenten ook capaciteit-problemen te hebben in Amerika wat ook de cijfers kan verklaren.

Bron: the street

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. DennisHD7 -

  Ik vind het ook een beetje raar dit hoor,

  In nederland heb je maar 2 toestellen te koop??
  En er zijn er ongeveer 10 ofzo?
  Heb zelf via buitenland dus de HD7 besteld. En iphones kon je alleen in apple shop halen.
  Dus over 2 weken kijken we wel even verder. want heel veel hebben hem al 2 weken geleden besteld maar hebben nog niks. Over 2 weken kan je met serieuze cijfers komen!

   1. Dennis -

    Hallo freak, sorry voor het late antwoord 🙁
    Ik heb hem bij belsimpel besteld 😉 een hi abbonoment.. nummer 35 2 jaar en snel internet en sms.. dus betaal 45euro in maand. enige nadeel ik moest voor toestel 87 betalen. maar beter dat dan gratis toestel en nummer 40 of 45 hebben. en 60 euro in de maand betalen.
    Mail me anders. Dennishd7 at live punt nl <

 2. Steve -

  De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Nederland laat nog enkele maanden op zich wachten. Onze taal wordt nog niet ondersteund door het OS.

  Wij (Belcompany) hebben de HTC Trophy 7 al in de winkel liggen.

 3. HTC-Freak -

  De verkoop van Windows Phone 7-toestellen in Nederland laat nog enkele maanden op zich wachten. Onze taal wordt nog niet ondersteund door het OS

  Als ik me niet vergis was nederland het eerste land waar een Windows Phone werd verkocht, en wel bij CoolBlue.:P:P

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps đŸ”Ĩ⚠ī¸ lees verder

Modern Combat 5

De vijf beste iPhone shooters met 3D Touch lees verder

Telegram vs. Whatsapp

Vijf redenen waarom Telegram beter is dan Whatsapp lees verder

11 Telegram features die je nog niet kende lees verder

YouTube Go

Google rolt YouTube Go verder uit: offline video’s kijken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters