Na Google Maps-probleem, nu YouTube-problemen voor Windows Phonegebruikers

Windows Phonegebruikers hebben ineens grote moeite om de mobiele website van YouTube te gebruiken. Het probleem doet onmiddellijk denken aan de tijdelijke blokkering van de Google Maps-website voor gebruikers van Windows Phones. Google wordt opnieuw verdacht van pesterijen uit concurrentieoverwegingen.

Touch Cruise II screenshot YouTube

Google Maps is van Google, en YouTube is van Google. Wat er precies aan de hand is: wie op een Windows Phone met zijn browser naar m.youtube.com gaat en een video probeert te bekijken, krijgt die vaak niet meer te zien. Voorheen werd de Internet Explorer opgestart die een ingebouwde HTLM5-speler heeft. Zo kon elke video die niet louter in flash op het web stond, worden bekeken. Nu merken Windows Phone 8-gebruikers dat ze een melding krijgen dat zij eerst een app moeten installeren om filmpjes te bekijken.

Dat lijkt niet zo erg, ware het niet dat die app helemaal niet bestaat. Gebruikers die ernaar op zoek gaan in de Windows Store krijgen de mededeling ‘Sorry, no apps found.’

Ook de officiele Microsoft YouTube-app die er wel is, werkt niet meer; het is dan ook maar een front voor de mobiele website van YouTube. Wel is het mogelijk om third-party apps als Metrotube, SuperTube of PrimeTube te gebruiken, maar het is lastig die te vinden tussen allerlei flauwekul-apps in de Store.

Naar her en der wordt gerapporteerd, is het probleem op Windows Phone 7-toestellen nog groter dan op Windows Phone 8-telefoons. Op de eerdere generatie toestellen is het domweg onmogelijk om YouTube te benaderen.

Onder Windows Phone 8 lijkt het probleem opgelost te zijn als de gebruiker overschakelt naar ‘mobile view’ van de YouTube-website.

Wie dit eenmaal weet, is van het probleem verlost, en zit hooguit nog met de grote vraag waarom Google de toegang tot YouTube voor Windows Phonegebruikers ineens van de ene op de andere dag heeft bemoeilijkt.

Google heeft eerder verklaard niet te beginnen aan de ontwikkeling van apps voor Windows Phone. De apps, zoals Google Maps en YouTube, waren echter wel via de browser te gebruiken.

Bij de moeilijkheden rond Google Maps, waar een kleine golf van woede om ontstond onder gebruikers van Windows Phone, heeft de zoekgigant snel verklaard dat louter en alleen de gebrekkige kwaliteit van Internet Explorer oorzaak was voor de handelwijze van Google. De toegang tot Google Maps is snel weer hersteld. Hoe dit verder gaat met YouTube blijft afwachten.

Bron: WP Central

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters