Na LG wil ook HTC de volgende Nexus-smartphone maken

HTC, dat de eerste twee Google-telefoons maakte voordat Samsung het stokje overnam, hoopt Google zo ver te krijgen dat de volgende smartphone in de Nexus-lijn weer een HTC is. Eerder meldde LG zich al hoopvol bij de softwaregigant.

Galaxy Nexus

Google brengt jaarlijks in samenwerking met een smartphonefabrikant een nieuwe, eigen telefoon uit met een nieuwe versie van Android erop. Op die manier wil de softwaregigant de markt aanjagen. De laatste drie van de in totaal vier Google-telefoons die tot dusver het licht zagen, werden uitgebracht onder de Nexus-lijn. De laatste is de Samsung Galaxy Nexus.

HTC wil nu, net als LG, de volgende Nexus-telefoon maken. Met Android Jelly Bean erop, de volgende versie van Android. HTC heeft tegenover Tech Radar gemeld dat ”Google zijn Nexuspartner nog niet heeft gekozen”, hoewel de fabrikant erbij meldde dat ”alle fabrikanten erop hopen” dat ze worden uitgekozen.

HTC heeft de allereerste Androidtelefoon gemaakt, de T-Mobile G1 met verise 1.0 van Android erop. Een jaar later gevolgd door de Nexus One, die HTC zelf kopieerde en uitbracht als HTC Desire. Later stapte Google over op Samsung als Nexuspartner, en die fabrikant heeft de Nexus S en de Galaxy Nexus uitgebracht.

Op tabletgebied heeft Google samengewerkt met Motorola. De Xoom-tablet van die fabrikant bevatte de eerste versie van Android Honeycomb. Asus heeft inmiddels bekendgemaakt dat die de tabletvariant van Jelly Bean graag als eerste naar de markt wil brengen onder het Google-merk. Een soort Nexustablet dus.
<br>Welke fabrikant(en) Google daadwerkelijk gaat uitkiezen voor het volgende Nexusproject is dus zelfs bij de softwaregigant nog niet bekend. Maar dat alle hardwarefabrikanten in de rij staan voor Google, is wel duidelijk. Het voordeel van deelname aan zo’n project is dat de fabrikant als allereerste de beschikking krijgt over de nieuwste versie van Android.

Bron: Electronista

Render Google Pixel 3 XL Phone Designer

Dit is de Pixel 3 XL in verschillende kleurtjes lees verder

USB-C

Laad je volgend jaar jouw iPhone ook op met een USB-C lader? lees verder

OnePlus 6 preview design

Waarom de OnePlus 6 op het moment de beste keuze is lees verder

LG G7 ThinQ review design

Eerste gerucht LG G8 ThinQ nu al opgedoken lees verder

iPhone X Plus resolutie

iOS 12 verklapt mogelijk details iPhone X Plus lees verder

Blackberry KEY2

Blackberry KEY2 officieel gelanceerd: eerste Blackberry met dubbele camera lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters