Na LG wil ook HTC de volgende Nexus-smartphone maken

HTC, dat de eerste twee Google-telefoons maakte voordat Samsung het stokje overnam, hoopt Google zo ver te krijgen dat de volgende smartphone in de Nexus-lijn weer een HTC is. Eerder meldde LG zich al hoopvol bij de softwaregigant.

Galaxy Nexus

Google brengt jaarlijks in samenwerking met een smartphonefabrikant een nieuwe, eigen telefoon uit met een nieuwe versie van Android erop. Op die manier wil de softwaregigant de markt aanjagen. De laatste drie van de in totaal vier Google-telefoons die tot dusver het licht zagen, werden uitgebracht onder de Nexus-lijn. De laatste is de Samsung Galaxy Nexus.

HTC wil nu, net als LG, de volgende Nexus-telefoon maken. Met Android Jelly Bean erop, de volgende versie van Android. HTC heeft tegenover Tech Radar gemeld dat ”Google zijn Nexuspartner nog niet heeft gekozen”, hoewel de fabrikant erbij meldde dat ”alle fabrikanten erop hopen” dat ze worden uitgekozen.

HTC heeft de allereerste Androidtelefoon gemaakt, de T-Mobile G1 met verise 1.0 van Android erop. Een jaar later gevolgd door de Nexus One, die HTC zelf kopieerde en uitbracht als HTC Desire. Later stapte Google over op Samsung als Nexuspartner, en die fabrikant heeft de Nexus S en de Galaxy Nexus uitgebracht.

Op tabletgebied heeft Google samengewerkt met Motorola. De Xoom-tablet van die fabrikant bevatte de eerste versie van Android Honeycomb. Asus heeft inmiddels bekendgemaakt dat die de tabletvariant van Jelly Bean graag als eerste naar de markt wil brengen onder het Google-merk. Een soort Nexustablet dus.
<br>Welke fabrikant(en) Google daadwerkelijk gaat uitkiezen voor het volgende Nexusproject is dus zelfs bij de softwaregigant nog niet bekend. Maar dat alle hardwarefabrikanten in de rij staan voor Google, is wel duidelijk. Het voordeel van deelname aan zo’n project is dat de fabrikant als allereerste de beschikking krijgt over de nieuwste versie van Android.

Bron: Electronista

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Felix -

  Het was toch zo dat Sony Ericsson er vanaf zag om de Xperia Play een Nexus telefoon te maken?

  En LG een Nexus maken? :S Nemen ze zichzelf werkelijk serieus?

   1. Dominick -

    Hmm, ik wist dat wel van de X10. Als dit waar is, dan was het een behoorlijk domme keuze 😛

iphone se 2

Een nieuw concept van de iPhone SE 2 biedt overeenkomsten met de iPhone X lees verder

Samsung Galaxy S9 iPhone X

De Samsung Galaxy S9 kopieert toch niet beste feature iPhone X lees verder

Samsung Galaxy X

Samsung Galaxy X: meer details over de komst ‘opvouwbare’ smartphone lees verder

iPhones van 2018 komen met geheim wapen tegen Android lees verder

Samsung Galaxy A5 2017 hands-on

Vijf redenen om (niet) voor de Samsung Galaxy A5 (2017) te kiezen lees verder

Samsung Galaxy S9

Meer details Samsung Galaxy S9 en Galaxy S9 Plus opgedoken! lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters