Naamgeving Samsung-smartphones gaat op de schop

Samsung heeft besloten haar telefoons op een nieuwe manier te gaan naamgeven, waarmee de fancy namen zoals Ace, Gio en Spica verdwijnen. De grote serienamen blijven wel bestaan.

Samsung Galaxy Z

Dat betekent dat Samsung haar smartphones op blijft delen in drie series: Galaxy voor de Android’s, Wave voor de Bada’s en Omnia voor de Windows Phones. Daarbinnen komt een onderverdeling in segmenten, met allen een eigen letter. De eerste tekenen hiervan waren al te zien, zo hernoemde Samsung de Galaxy Z naar Galaxy R.

De onderverdeling gaat er als volgt uitzien: er zijn vijf verschillende segmenten: S, R, W, M en Y. De S-toestellen kennen we al een tijdje en dat zijn zoals bekend de absolute high-end-toestellen. R komt daaronder en staat voor “royal” of “refined”. Dat zijn dus de premium toestellen die zich net niet tot de top van de markt mogen rekenen. Dat komt neer op een prijsrange tussen de €400 en €300. W staat voor “wonder” en is bedoeld voor toestellen tussen de twee- en driehonderd euro, wat Samsung zelf nog high-end noemt. Daarna komt M voor “magical”, dat zijn de midrange-toestellen tussen de €130 en €200. Tot slot is er nog de Y voor “young minded”, de goedkoopste smartphones die minder kosten dan €130.

Bij de Galaxy-series zijn al deze letters aanwezig, bij de Omnia-series wordt de onderverdeling teruggebracht tot W, M en Y en bij de Wave-series blijft het bij M en Y. Die laatste twee series hebben ook nog duurdere modellen, die hebben geen letter maar alleen een cijfer achter de naam. Dat kennen we al van de Omnia 7 en de Wave 2 bijvoorbeeld.

Om nog meer differentiatie aan te kunnen brengen zet Samsung ook achter deze letters nog iets. De opeenvolgende modellen krijgen gewoon een cijfer zoals we dat kennen. Daarnaast zijn er nog een aantal toevoegingen, namelijk “Plus”, “Pro” en “LTE”. Die eerste is er voor toestellen die een kleine update van de ‘gewone’ versie zijn, zonder noemenswaardige veranderingen in het design. De tweede is er voor toetsenbordversies en de achtervoeging LTE is bedoeld voor toestellen die 4G-netwerken ondersteunen.

Samsung naamgeving 2011

 

Bron: Unwired View

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters