Nadella zet nieuwe kopstukken neer op Cloud en Xbox

Microsoft-bestuursvoorzitter Satya Nadella is druk bezig het bedrijf naar zijn smaak in te richten. De nieuwe CEO heeft nieuwe mensen aan het hoofd gezet van de cloud-afdeling en de Xbox-afdeling.

Satya Nadella CEO Microsoft

Nadella werd begin februari aangesteld als de opvolger van vertrekkend CEO Steve Ballmer. Inmiddels begint hij Microsoft steeds meer naar zijn hand te zetten. Deze week organiseert Microsoft haar ontwikkelaarsconferentie Build, en in de opmaat daar naartoe heeft Nadella nu wijzigingen in het personeelsbestand aangekondigd.

“Microsoft moet daardoor gaan floreren en groeien in de ‘mobile first, cloud first’-wereld”, aldus Nadella in een interne mail. “In de aanloop naar Build wil ik drie aanstellingen uitlichten die ervoor gaan zorgen dat we blijven doorgroeien en onze organisatie omvormen tot eentje met maximale impact en toewijding.”

Phil Spencer krijgt de leiding over Xbox en Xbox Live en werkt direct onder Terry Myerson. Spencer wordt de hoofdverantwoordelijke van de Xbox-software. Hij volgt in feite chief product officer Marc Whitten op, die onlangs vertrok bij Microsoft.

Scott Guthrie krijgt de verantwoordelijkheid over de cloudafdeling van het bedrijf. Hier had hij al twee maanden de leiding over. Hij werkt al vijftien jaar bij Microsoft en was van waarde bij .NET en Microsofts cloudactiviteiten tot nu toe.

In het Microsoft van Nadella is ook een rol weggelegd voor voormalig Nokia-CEO Stephen Elop, die bij beide bedrijven al zijn sporen heeft verdiend. Elop is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle hardware voor Windows Phone, Surface en Xbox.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters