Nadella zet nieuwe kopstukken neer op Cloud en Xbox

Microsoft-bestuursvoorzitter Satya Nadella is druk bezig het bedrijf naar zijn smaak in te richten. De nieuwe CEO heeft nieuwe mensen aan het hoofd gezet van de cloud-afdeling en de Xbox-afdeling.

Satya Nadella CEO Microsoft

Nadella werd begin februari aangesteld als de opvolger van vertrekkend CEO Steve Ballmer. Inmiddels begint hij Microsoft steeds meer naar zijn hand te zetten. Deze week organiseert Microsoft haar ontwikkelaarsconferentie Build, en in de opmaat daar naartoe heeft Nadella nu wijzigingen in het personeelsbestand aangekondigd.

“Microsoft moet daardoor gaan floreren en groeien in de ‘mobile first, cloud first’-wereld”, aldus Nadella in een interne mail. “In de aanloop naar Build wil ik drie aanstellingen uitlichten die ervoor gaan zorgen dat we blijven doorgroeien en onze organisatie omvormen tot eentje met maximale impact en toewijding.”

Phil Spencer krijgt de leiding over Xbox en Xbox Live en werkt direct onder Terry Myerson. Spencer wordt de hoofdverantwoordelijke van de Xbox-software. Hij volgt in feite chief product officer Marc Whitten op, die onlangs vertrok bij Microsoft.

Scott Guthrie krijgt de verantwoordelijkheid over de cloudafdeling van het bedrijf. Hier had hij al twee maanden de leiding over. Hij werkt al vijftien jaar bij Microsoft en was van waarde bij .NET en Microsofts cloudactiviteiten tot nu toe.

In het Microsoft van Nadella is ook een rol weggelegd voor voormalig Nokia-CEO Stephen Elop, die bij beide bedrijven al zijn sporen heeft verdiend. Elop is verantwoordelijk voor de ontwikkeling van alle hardware voor Windows Phone, Surface en Xbox.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters