Nagemaakte toestellen uit China worden voortaan uit India verbannen

Door het lobbyen van grote telecomfabrikanten heeft India besloten om de goedkope nagemaakte mobiele toestellen uit China te gaan weren. Voor China betekent dit een grote financiële tegenvaller, India is op dit moment hun grootste afzetmarkt.

China

De lobbygroep, Indian Cellular Association, heeft de overheid van India ervan overtuigd om de valse merktoestellen te gaan weren uit het land. Deze toestellen zouden namelijk grote problemen kunnen gaan opleveren. De lobbygroep ICA is een samenwerkingsverband tussen grote producenten van mobiele telefoontoestellen, Nokia wordt bijvoorbeeld vertegenwoordigd door deze lobbyisten.

Een van de problemen waar de lobbyisten vooral voor waarschuwden was dat de toestellen gevaarlijk zijn in gebruik. Zo zouden de batterijen vaak ontploffen, waardoor mensen gewond zouden kunnen raken. Ook beschikken de toestellen niet over een zogeheten ‘international mobile equipment identity’ (IMEI) nummer, dit nummer zorgt ervoor dat mobiele toestellen opgespoord kunnen worden waarmee het gebruik door bijvoorbeeld terroristen of criminelen kan worden gevolgd.

Voor China betekent dit nieuws een grote financiële tegenvaller. Van alle geproduceerde namaaktoestellen is 40% bedoeld voor export naar andere landen. India was tot nu toe de grootste afzetmarkt voor deze producten. De ICA beweert dat er maandelijks ongeveer 1 tot 1,5 miljoen goedkope namaaktelefoontjes werden geïmporteerd in India.

Bron: IntoMobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Apple AR bril?

Alles wijst erop dat Apple binnenkort met een AR bril komt lees verder

iPhone 8

Apple en LG gaan samenwerken voor nieuwe iPhones lees verder

Grote groep Android gebruikers stapt over op iPhone lees verder

Apple apparaten

Apple toestellen verzamelen steeds meer data, maar het klinkt erger dan het is lees verder

iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters