Vanaf juni moeten alle Apple Watch apps native zijn

Vanaf 1 juni moeten alle nieuw uitgebrachte Apple Watch apps native zijn. Native apps draaien op je Apple Watch zelf, waardoor ze een stuk sneller reageren en je iPhone niet in de buurt hoeft te zijn.

De Apple Watch Native
De Apple Watch

Apple

De in 2014 aangekondigde Apple Watch werd erg goed ontvangen, maar de smartwatch had een groot nadeel: veel apps waren relatief traag omdat ze niet op de Apple Watch zelf draaiden. Het hele punt van een smartwatch is juist dat je snel informatie kan opzoeken zonder je smartphone er bij te hoeven pakken, maar de apps reageerden helaas soms zo traag dat je in die tijd net zo goed je smartphone had kunnen pakken. Apple loste dat probleem al snel op met WatchOS 2, een grote software update voor de smartwatch die ondersteuning voor native apps naar het slimme horloge bracht.

Apple Watch 2

Native apps zijn apps die niet je iPhone nodig hebben en dus compleet op de Apple Watch draaien, waardoor ze dus een stuk sneller reageren. De ideale oplossing dus, maar helaas zijn lang niet alle apps native. Daar gaat echter binnenkort verandering in komen, want Apple gaat vanaf 1 juni een nieuwe eis aan Apple Watch apps stellen: alle apps die vanaf dan worden uitgebracht moeten native zijn. Kortom: de apps moeten ook op het slimme horloge werken als je iPhone niet in de buurt is. Dat liet Apple vandaag middels een bericht op haar website weten.

Apple Watch wijziging

Zelfstandig

Volgens verschillende anonieme bronnen is Apple druk bezig met het zelfstandig maken van zijn smartwatch. Zo zou de smartwatch uiteindelijk een eigen eSim krijgen, een kaartje die in je horloge gebouwd zit, waardoor je dus zelfs telefoontjes zou kunnen beantwoorden zonder dat je smartphone aan hoeft te staan. De kans is echter klein dat Apple die functionaliteit al met de Apple Watch 2 introduceert, omdat Apple volgens een betrouwbare bron nog niet klaar is met de implementatie.

Bron: Apple Developers

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Sony Xperia XZ2

Sony Xperia XZ2 en XZ2 Compact gelekt: Sony’s volgende flagships lees verder

ASUS ZenFone Max Plus

Asus ZenFone Max Plus: Face Unlock en 18:9 beeldverhouding lees verder

LG K8 en LG K10: LG onhult nieuwe budgetmodellen lees verder

Gelekte renders tonen driedubbele camera Huawei P20 lees verder

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters