Navigatie-app Here stopt ondersteuning voor Windows 10

De navigatie-app Here is vanaf 29 mei niet meer beschikbaar voor Windows 10. Opvallend, want lange tijd was deze navigatie-app juist exclusief beschikbaar voor Windows Phone

Here

Na 30 juni is de app bovendien niet meer te gebruiken voor Windows 10. Wel blijft Here beschikbaar voor Windows Phone 8, al zal de app geen updates meer ontvangen en worden wegenkaarten dus ook niet meer vernieuwd.

Here en Lumia

Best opvallend, want lange tijd was Here een uniek verkooppunt van de Lumia-telefoons van Nokia en Microsoft. Here was eigendom van Nokia, tot het de dienst verkocht aan een consortium van Duitse autofabrikanten. Inmiddels is de app beschikbaar voor iOS en Android, terwijl het lange tijd dus een exclusieve app voor Windows Phone was.

Volgens het ontwikkelingsteam van Here is Windows 10 de oorzaak van het stoppen van de ondersteuning voor de app. “Als we de app voor Windows 10 wilden blijven aanbieden, hadden we de app in zijn geheel nieuw moeten ontwikkelen. Dit scenario leidde tot onze beslissing om de app uit de app store van Windows 10 te halen”, schrijft de app op zijn blog.

Here en autofabrikanten

Here werd vorig jaar door een consortium van Duitse autofabrikanten overgenomen, met het oog op zelfrijdende auto’s. Met de dienst halen de fabrikanten de benodigde kennis in huis om HD-wegenkaarten te ontwikkelen. Deze zijn nauwkeuriger dan de huidige wegenkaarten, zodat Here straks de basis vormt van zelfrijdende auto’s.

Dat Here stopt met ondersteuning voor Windows 10, zegt wat over de populariteit van dit besturingssysteem. Of het gebrek daaraan. De dienst heeft geen Windows-app nodig om goede resultaten te boeken, omdat Android en iOS verreweg de grootste besturingssystemen voor smartphones van dit moment zijn. Here verwacht dat hier voorlopig geen verandering in komt.

Lange tijd had Here als grote voordeel dat je van tevoren de wegenkaarten gratis kon downloaden, zodat je onderweg tijdens het navigeren geen data verbruikt. Inmiddels bieden andere diensten deze mogelijkheid ook steeds vaker aan. Zo heeft Google Maps deze functie inmiddels ook.

*UPDATE

Microsoft heeft inmiddels te kennen gegeven bezig te zijn met een belangrijke update van het eigen navigatiesysteem, we houden je op de hoogte

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters