Navigatie in iOS 6 werkt niet op de Apple iPhone 4

Apple heeft besloten om haar nieuwe navigatie-applicatie niet beschikbaar te stellen voor de iPhone 3GS en de iPhone 4. Alleen de iPhone 4S zal over navigatie gaan beschikken in iOS 5.

Met de introductie van iOS 6 wist Apple eveneens een nieuwe Maps-applicatie te introduceren die het zelf had gebouwd. De app beschikt over een paar nieuwe functionaliteiten zoals gesproken navigatie, dat overigens alleen in het Engels zal zijn, en flyover. Met flyover kunnen 3D foto’s van sommige steden waargenomen worden en deze functionaliteit lijkt nu alleen voorbestemd te zijn voor recente Apple-apparaten.

Aan de onderkant van de nieuwe iOS 6 navigatie-pagina valt namelijk te lezen dat zowel navigatie als flyover alleen bestemd zijn voor de iPhone 4S en de Apple iPad 2 en hoger. Dit is opmerkelijk aangezien iOS 6 in de herfst beschikbaar zal gaan komen voor de Apple iPhone 3GS en hoger en de iPad 2 en hoger. Volgens Apple heeft het apparaat een A5-processor nodig om de twee nieuwe functionaliteiten te kunnen ondersteunen. Hierdoor zal navigeren op de iPhone voorlopig alleen voorbestemd zijn voor de nieuwere iPad en de iPhone 4S.

iOS 6 maps

 

Bron: Intomobile

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Timboektoe -

   Nee, want navigatie gebruikt Siri. Aangezien Siri alleen vanaf de iphone 4s en ipad 2 werkt (vanwege dual core) is dat logisch

   1. rick reuvekamp -

    iphone hoeft denk ik niet persee siri te gebruiken want ze zouden prima de siri er uit kunnen laten voor alle andere iphone gebruikers.
    navigatie is iets wat gewoon zou moeten werken zonder siri, ik vraag me nu af of de iphone 4 wel google maps houd, want ik kan me voorstellen dat je met een kale map aplicatie zonder navigatie beter google maps kunt hebben.

    btw ontwikkelaars hebben siri ook op de iphone 4 draaien, dat dual core vind ik nogal onzin.

Apple beste apps 2017

De beste apps en games van 2017 volgens Apple: Nederland in de prijzen lees verder

iOS 12 en Android 9.0 krijgen zeer innovatieve feature: omkeerbare emoji 😱 lees verder

Vijf beste iOS en Android apps voor Bitcoin: wallets en meer lees verder

Animal Crossing Pocket Camp

Met deze vier tips word je snel rijk in Animal Crossing: Pocket Camp lees verder

Google Data Datally

Google’s nieuwe app zorgt dat je minder mobiele data verbruikt lees verder

YouTube Go

Youtube Go nu beschikbaar: offline video’s kijken, minder data verbruiken lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters