'Navigatie van TomTom voor de iPhone nog steeds op schema'

In een interview met Belegger.tv weet TomTom topman Harold Goddijn te melden dat de applicatie voor de iPhone geen vertraging heeft. TomTom liet tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers geruststellende cijfers zien.

TomTom iPhone

TomTom presenteerde gisteren kwartaalcijfers die beter zijn dan analisten hadden voorspeld. De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg 20 miljoen euro. Dat is weliswaar 61 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, maar analisten hadden het winstcijfer gemiddeld op 13 miljoen euro geschat waardoor het aandeel TomTom een rooskleurige dag tegemoet ging. Het aandeel TomTom steeg gisteren met 8 procent op de beurs nadat het nieuws bekend was gemaakt door de producent. De omzet lag met 368 miljoen euro boven de verwachtingen van de markt. Het afgelopen kwartaal heeft TomTom 2,46 miljoen navigatiekastjes verkocht. De gemiddelde verkoopprijs lag op 112 euro per stuk. Driekwart van de kwartaalomzet werd verdiend met de verkoop van PND’s en daar zal binnenkort een nieuwe factor bij gaan komen.

TomTom topman Goddijn liet namelijk in een interview met Belegger.tv weten dat de navigatie voor de iPhone van de producent nog steeds op schema ligt. Eerder kwam een gerucht naar buiten</a> dat de software van TomTom vertraagd zou zijn door problemen met de hardware die de iPhone zou missen. Volgens Goddijn komt de software nog steeds rond de zomer beschikbaar en is er geen spraken van vertraging. Aangezien de meteorologische-zomer eind augustus afloopt heeft de producent nog iets meer dan een maand om met de software over de brug te komen.

Bron: Belegger.tv

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters