'Navigatie van TomTom voor de iPhone nog steeds op schema'

In een interview met Belegger.tv weet TomTom topman Harold Goddijn te melden dat de applicatie voor de iPhone geen vertraging heeft. TomTom liet tijdens de presentatie van haar kwartaalcijfers geruststellende cijfers zien.

TomTom iPhone

TomTom presenteerde gisteren kwartaalcijfers die beter zijn dan analisten hadden voorspeld. De nettowinst over het tweede kwartaal bedroeg 20 miljoen euro. Dat is weliswaar 61 procent minder dan in dezelfde periode vorig jaar, maar analisten hadden het winstcijfer gemiddeld op 13 miljoen euro geschat waardoor het aandeel TomTom een rooskleurige dag tegemoet ging. Het aandeel TomTom steeg gisteren met 8 procent op de beurs nadat het nieuws bekend was gemaakt door de producent. De omzet lag met 368 miljoen euro boven de verwachtingen van de markt. Het afgelopen kwartaal heeft TomTom 2,46 miljoen navigatiekastjes verkocht. De gemiddelde verkoopprijs lag op 112 euro per stuk. Driekwart van de kwartaalomzet werd verdiend met de verkoop van PND’s en daar zal binnenkort een nieuwe factor bij gaan komen.

TomTom topman Goddijn liet namelijk in een interview met Belegger.tv weten dat de navigatie voor de iPhone van de producent nog steeds op schema ligt. Eerder kwam een gerucht naar buiten</a> dat de software van TomTom vertraagd zou zijn door problemen met de hardware die de iPhone zou missen. Volgens Goddijn komt de software nog steeds rond de zomer beschikbaar en is er geen spraken van vertraging. Aangezien de meteorologische-zomer eind augustus afloopt heeft de producent nog iets meer dan een maand om met de software over de brug te komen.

Bron: Belegger.tv

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
iMessage

Waarom iMessage nooit naar Android gaat komen lees verder

Apple Watch 3

WatchOS 4 onthuld: dit is er nieuw in grote update voor Apple Watch lees verder

Apple

Livestream: zo volg je vanavond live Apple’s WWDC 2017 keynote evenement lees verder

Whatsapp

Zo verdient Facebook geld met Whatsapp lees verder

Google I/O 2017

Kijk alle aankondigingen van Google I/O 2017 keynote terug lees verder

Tele2 unlimited

Tele2 overtreft T-Mobile in prijzenoorlog met onbeperkt abonnement lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters