'Navigeren mogelijk in nieuwe iOS-app Google Maps'

Sinds de Google Maps-app in iOS 6 is vervangen door een eigen kaartenapplicatie van Apple, werkt Google hard aan een nieuwe app die mensen straks in de App Store kunnen downloaden. Interessant is dat de nieuwe app navigeren mogelijk maakt. Turn-by-turn, dus met kaarten die meedraaien met de rijrichting.

HTC Desire X google maps

De nieuwe app Google Maps voor iOS is al bijna klaar, meldt The Wall Street Journal. De software zou in het laatste stadium van ontwikkeling verkeren en zeer binnenkort naar de App Store kunnen, zodat elke iPhonegebruiker het gratis kan downloaden en installeren.

Echter, Apple ligt dwars, mldt dezelfde krant. Apple heeft met iOS 6 Google Maps er niet voor niets uit gegooid; de populaire kaartenapplicatie is vervangen door een app van Apple zelf. Deze werkt alleen erg slecht, bleek uit een lawine van kritiek die loskwam nadat de app live was. De Maps-app van Apple werkt zelfs zo brak, dat Apple-CEO Tim Cook zijn klanten verwees naar alternatieve kaartenapplicaties zolang Apple de zaak nog niet op orde heeft.

Het is dus de vraag of Apple ooit toestemming zal verlenen voor de release van het vernieuwde Google Maps in de App Store. De reden: Google Maps zou direct concurreren met de kaartenapplicatie van Apple.

Inmiddels is Nokia ook al lekker bezig op de markt voor kaartenapplicaties, zoals wij onlangs al meldden. Het Here-kaartenplatform komt binnenkort naar Android en iOS, en is nu al via de browsers van de iPhone en Androidtelefoons te raadplegen. Dus Apple Maps krijgt nog meer concurrentie.

Google is gevraagd om een reactie op de mogelijkheid dat Apple de Google Maps-app weigert, en de softwareproducent heeft daarop gereageerd met een pr-verhaal. ”Wij geloven dat Google Maps de meest makkelijke, accurate en complete maps-applicatie ter wereld is. Ons doel is om Google Maps aan iedereen beschikbaar te stellen die het wil gebruiken, ongeacht het toestel, de browser of het besturingssysteem”, aldus het bedrijf.

Bron: Venturebeat

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters