Navteq reageert op het intrekken van de licentie van Nav4All

Kaartenproducent Navteq heeft tegenover de Italiaanse blog blog.it een reactie afgegeven over de beëindiging van de licentie van Nav4All. Volgens Navteq waren de nieuwe contractonderhandelingen spaak gelopen waardoor de dienst niet voortgezet kon worden.

Nav4All

De Italiaanse blog Blog.it heeft een reactie ontvangen van Navteq omtrent het intrekken van de licentie van Nav4All. Eind januari werd bekend dat Nav4All zijn gratis navigatiediensten ging staken doordat kaartproducent Navteq, onderdeel van Nokia, de licentie van Nav4All plots had ingetrokken zonder opgaaf van reden, aldus H.J.M. Groot Koerkamp, CEO van Nav4All, in een reactie. De situatie ligt volgens Navteq echter wat anders. Zo weet de kaartenboer te melden dat het contract van Nav4All afgelopen was en dat onderhandelingen al ruimschoots gaande waren maar dat de twee partijen er niet uit kwamen. Navteq meldt dat Nav4All dit gewoon zag aankomen, doordat de twee partijen al geruime tijd omtrent dit onderwerp om de tafel hadden gezeten.

Tot slot weet Navteq ook nog te melden dat Nokia geen enkele rol in dit overleg heeft gespeeld. Geruchten gingen dat Nokia, inmiddels volledig eigenaar van Navteq, een dubieuze rol gespeeld zou hebben bij het intrekken van de licentie van Nav4All. Dit zou komen doordat Nokia onlangs zijn gratis navigatie had aangekondigd in de vorm van Ovi Maps. Navteq laat echter weten dat de producent onder Nokia nog steeds een onafhankelijke organisatie is en dat zo zal blijven. Nav4All was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters