Navteq reageert op het intrekken van de licentie van Nav4All

Kaartenproducent Navteq heeft tegenover de Italiaanse blog blog.it een reactie afgegeven over de beëindiging van de licentie van Nav4All. Volgens Navteq waren de nieuwe contractonderhandelingen spaak gelopen waardoor de dienst niet voortgezet kon worden.

Nav4All

De Italiaanse blog Blog.it heeft een reactie ontvangen van Navteq omtrent het intrekken van de licentie van Nav4All. Eind januari werd bekend dat Nav4All zijn gratis navigatiediensten ging staken doordat kaartproducent Navteq, onderdeel van Nokia, de licentie van Nav4All plots had ingetrokken zonder opgaaf van reden, aldus H.J.M. Groot Koerkamp, CEO van Nav4All, in een reactie. De situatie ligt volgens Navteq echter wat anders. Zo weet de kaartenboer te melden dat het contract van Nav4All afgelopen was en dat onderhandelingen al ruimschoots gaande waren maar dat de twee partijen er niet uit kwamen. Navteq meldt dat Nav4All dit gewoon zag aankomen, doordat de twee partijen al geruime tijd omtrent dit onderwerp om de tafel hadden gezeten.

Tot slot weet Navteq ook nog te melden dat Nokia geen enkele rol in dit overleg heeft gespeeld. Geruchten gingen dat Nokia, inmiddels volledig eigenaar van Navteq, een dubieuze rol gespeeld zou hebben bij het intrekken van de licentie van Nav4All. Dit zou komen doordat Nokia onlangs zijn gratis navigatie had aangekondigd in de vorm van Ovi Maps. Navteq laat echter weten dat de producent onder Nokia nog steeds een onafhankelijke organisatie is en dat zo zal blijven. Nav4All was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marcel -

    Ik sluit me aan bij de vorige spreker…er moet gewoon netzoiets voor teugkomen. Ik bedoel meer dan 27 miljoen gebruikers kunnen toch niet zomaar in hun hemd gezet worden.
    Wellicht kan de Europese Commissie nu eens echt laten zien waar ze o.a. hun bestaansrecht aan te danken hebben, maar daar zullen wel weer eindeloze vergaderingen aan voorafgaan. Ook de besluitvorming zal wel een tijdje op zich laten wachten.
    Natuurlijk gaat NAVTEQ nooit toegeven dat ze dit onder druk van NOKIA moeten doen……:P

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters