Navteq reageert op het intrekken van de licentie van Nav4All

Kaartenproducent Navteq heeft tegenover de Italiaanse blog blog.it een reactie afgegeven over de beƫindiging van de licentie van Nav4All. Volgens Navteq waren de nieuwe contractonderhandelingen spaak gelopen waardoor de dienst niet voortgezet kon worden.

Nav4All

De Italiaanse blog Blog.it heeft een reactie ontvangen van Navteq omtrent het intrekken van de licentie van Nav4All. Eind januari werd bekend dat Nav4All zijn gratis navigatiediensten ging staken doordat kaartproducent Navteq, onderdeel van Nokia, de licentie van Nav4All plots had ingetrokken zonder opgaaf van reden, aldus H.J.M. Groot Koerkamp, CEO van Nav4All, in een reactie. De situatie ligt volgens Navteq echter wat anders. Zo weet de kaartenboer te melden dat het contract van Nav4All afgelopen was en dat onderhandelingen al ruimschoots gaande waren maar dat de twee partijen er niet uit kwamen. Navteq meldt dat Nav4All dit gewoon zag aankomen, doordat de twee partijen al geruime tijd omtrent dit onderwerp om de tafel hadden gezeten.

Tot slot weet Navteq ook nog te melden dat Nokia geen enkele rol in dit overleg heeft gespeeld. Geruchten gingen dat Nokia, inmiddels volledig eigenaar van Navteq, een dubieuze rol gespeeld zou hebben bij het intrekken van de licentie van Nav4All. Dit zou komen doordat Nokia onlangs zijn gratis navigatie had aangekondigd in de vorm van Ovi Maps. Navteq laat echter weten dat de producent onder Nokia nog steeds een onafhankelijke organisatie is en dat zo zal blijven. Nav4All was vooralsnog niet bereikbaar voor commentaar.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. Marcel -

    Ik sluit me aan bij de vorige spreker…er moet gewoon netzoiets voor teugkomen. Ik bedoel meer dan 27 miljoen gebruikers kunnen toch niet zomaar in hun hemd gezet worden.
    Wellicht kan de Europese Commissie nu eens echt laten zien waar ze o.a. hun bestaansrecht aan te danken hebben, maar daar zullen wel weer eindeloze vergaderingen aan voorafgaan. Ook de besluitvorming zal wel een tijdje op zich laten wachten.
    Natuurlijk gaat NAVTEQ nooit toegeven dat ze dit onder druk van NOKIA moeten doen……:P

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Smartphone batterij langer bruikbaar door verlagen processor snelheid

Deze smartphonemakers maken je toestel niet langzamer via updates lees verder

Samsung logo

Zeven dingen die je nog niet wist over Samsung lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters