Nederland niet bij tweede groep landen die Apple Watch krijgt

De Apple Watch zal voorlopig nog niet in Nederland te koop zijn. Nederland behoort niet tot de tweede groep landen waar Apple zijn eerste smartwatch gaat verkopen.

Apple publiceert dertigtal Apple Watch-apps van ontwikkelaars imgres

Dit heeft Apple gisteren laten weten op zijn website. Aan het einde van de maand, 26 juni om precies te zijn, is de Apple Watch te koop in zeven nieuwe landen: Zuid-Korea, Taiwan, Italië, Spanje, Zwitserland, Singapore en Mexico. Sinds eind april is de Apple Watch te koop in een aantal andere landen, zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

Normaliter behoort Nederland altijd tot de tweede groep landen waar Apple nieuwe producten gaat verkopen. Dit is van toepassing op de iPhone en iPad, maar blijkbaar dus niet op de Apple Watch. De reden hiervan is niet duidelijk, al schijnt de productie van de Apple Watch niet zo heel hoog te liggen vanwege problemen met de trilmotor van het horloge. Dit zou nogal een secuur taakje zijn.

Het is nog onbekend wanneer Apple in Nederland wél de Apple Watch gaat verkopen. Er zijn drie varianten van de Apple Watch. De goedkoopste versie is de Apple Watch Sport, daarna heb je de Apple Watch en de duurste categorie is de Apple Watch Edition. Hierin bevinden zich smartwatches met een prijs van boven de 10 duizend euro.

De Apple Watch heeft twee formaten: 38 en 42 millimeter. Je hebt een iPhone 5 of hoger nodig om de Apple Watch te kunnen koppelen. Je iPhone moet dan op iOS 8.2 draaier of hoger. Apple bedankt zijn klanten alvast voor hun geduld die voor de Apple Watch moet worden opgebracht.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple Watch Pride Edition

Gedeelte opbrengst Apple Watch Pride Edition bandje gaat naar LGBTQ groepen lees verder

Snapchat Spectacles 2

Snapchat Spectacles 2 legt focus op augmented reality lees verder

Apple Watch 3

Apple experimenteert met flexibele displays voor nieuwe Apple Watch lees verder

FitBit

‘Nieuwe smartwatch van FitBit heeft accuduur van vier dagen’ lees verder

Android Wear 2.0

Deze smartwatches krijgen Android Wear 2.0 lees verder

Uvolt Watch

Uvolt Watch: laad je telefoon snel op met deze unieke smartwatch lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters