Nederland niet bij tweede groep landen die Apple Watch krijgt

De Apple Watch zal voorlopig nog niet in Nederland te koop zijn. Nederland behoort niet tot de tweede groep landen waar Apple zijn eerste smartwatch gaat verkopen.

Apple publiceert dertigtal Apple Watch-apps van ontwikkelaars imgres

Dit heeft Apple gisteren laten weten op zijn website. Aan het einde van de maand, 26 juni om precies te zijn, is de Apple Watch te koop in zeven nieuwe landen: Zuid-Korea, Taiwan, Italië, Spanje, Zwitserland, Singapore en Mexico. Sinds eind april is de Apple Watch te koop in een aantal andere landen, zoals de Verenigde Staten, Groot-Brittannië, Duitsland en Frankrijk.

Normaliter behoort Nederland altijd tot de tweede groep landen waar Apple nieuwe producten gaat verkopen. Dit is van toepassing op de iPhone en iPad, maar blijkbaar dus niet op de Apple Watch. De reden hiervan is niet duidelijk, al schijnt de productie van de Apple Watch niet zo heel hoog te liggen vanwege problemen met de trilmotor van het horloge. Dit zou nogal een secuur taakje zijn.

Het is nog onbekend wanneer Apple in Nederland wél de Apple Watch gaat verkopen. Er zijn drie varianten van de Apple Watch. De goedkoopste versie is de Apple Watch Sport, daarna heb je de Apple Watch en de duurste categorie is de Apple Watch Edition. Hierin bevinden zich smartwatches met een prijs van boven de 10 duizend euro.

De Apple Watch heeft twee formaten: 38 en 42 millimeter. Je hebt een iPhone 5 of hoger nodig om de Apple Watch te kunnen koppelen. Je iPhone moet dan op iOS 8.2 draaier of hoger. Apple bedankt zijn klanten alvast voor hun geduld die voor de Apple Watch moet worden opgebracht.

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters