Nederland telt meer mobieltjes dan mensen

Uit een onderzoek van Telecompaper komt naar voren dat aan het eind van dit jaar er negentien miljoen mobiele aansluitingen in Nederland zullen zijn. Uit het onderzoek blijkt verder dat aanbieders van mobiele telefonie in Nederland het tweede kwartaal 7,5 procent meer omzet hebben behaald uit spraak- en dataverkeer.

Op de site van Telecompaper is te lezen dat de omzet met 4% gegroeid is tegen over het eerste kwartaal van 2007. De totale omzet aan mobiele telefonie steeg in het afgelopen tweede kwartaal van 2007 met 7,5 procent ten opzichte van het tweede kwartaal van 2006, van een kleine 1,5 miljard tot 1,6 miljard euro. Het aandeel van het dataverkeer steeg met 65 miljoen euro of 27,2 procent, tot een totaal van 306 miljoen. Dat betekent een aandeel data van 19 procent.

Alle vier mobiele netaanbieders zagen hun omzet toenemen, maar Vodafone en T-Mobile meer dan gemiddeld. Hun marktaandelen stegen, die van KPN en Orange daalden. De marktaandelen in omzet waren in het tweede kwartaal:

  • KPN 46,6 procent
  • Vodafone 27,5 procent
  • T-Mobile 17,7 procent
  • Orange 7,9 procent

Het totaal aantal klanten van de netwerken steeg tot ruim 18,4 miljoen, goed voor een penetratie van 112,6 procent. Steeds meer mensen gebruiken twee nummers. Telecompaper verwacht aanhoudende groei in klantenaantallen met 250.000 per kwartaal, zodat het totaal op ruim 19 miljoen kan uitkomen eind 2007.

Microsoft kondigt nieuwe Nokia-telefoon aan lees verder

De toekomst van Virtual Reality – ADV lees verder

Ringing Bell Freedom 251

Freedom 251 in India te verkrijgen voor 3,58 euro lees verder

Microsoft lanceert Nokia 230 featurephone lees verder

Samsung kondigt nieuwe Galaxy Folder klaptelefoon aan lees verder

Ontwerpers zoeken geld voor ontwikkeling creditcardachtige telefoon lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters