Nederland vierde in de wereldtop ict-ontwikkeling

Van de 154 onderzochte landen is Nederland vierde geworden in de ict-ontwikkelingsindex van de ITU, de International Telecommunication Union die het grootste agentschap is voor informatie- en communicatietechnologie.

ituDe ITU heeft op 2 maart 2009 een rapport uitgebracht waarin cijfers van de ict-ontwikkelingen per land zijn vermeld. In totaal zijn er van 154 landen metingen gedaan in een tijdsbestek van vijf jaar namelijk van 2002 tot 2007. In het rapport zijn echter ook cijfers opgenomen van eind 2008. De metingen gaan vooral over de toegang tot en het gebruik van ict-hulpmiddelen, zoals de vaste en de mobiele telefoon, computers, internet en breedbandverbindingen.

Wereldwijd is de toegang tot ict-hulpmiddelen gestegen maar het gebruik van deze middelen gaat juist wereldwijd achteruit. Deze opmerking gaat vooral op voor de breedbandverbinding, die in veel landen niet toegankelijk is voor mogelijke gebruikers. De ontwikkelingslanden scoren vooral erg laag in de ict-ontwikkelingsindex, volgens de ITU.

ict-index 

Bij de ict-ontwikkelingsindex staat op één Zweden gevolgd door Zuid-Korea en Denemarken, waarna Nederland, IJsland Noorwegen, Luxemburg, Finland en Groot Brittannië volgen. Opvallend hieraan is dat van de eerste tien er negen uit Noord-Europa komen. Deze top tien van landen zijn veelal ook terug te vinden in de top twintig van de ict-economieën wereldwijd, wat als logisch gevolg heeft dat deze landen zelf veel meer ict-hulpmiddelen gebruiken en produceren dan landen die niet in deze top twintig voorkomen.

In het rapport zijn de prijzen in 2008 voor bellen per mobiel en vaste lijn en internettoegang per land vergeleken. Dat heeft de ITU gedaan omdat de kosten van hoge invloed zijn op het gebruik van de ict-hulpmiddelen.

ict-inndex 2

 

Hiervan is dan ook een ranglijst gemaakt, het goedkoopste land staat bovenaan en het duurste land voor het gebruik van ict-hulpmiddelen onderaan. Singapore, Verenigde Staten, Luxemburg, Denemarken, Chinese Hong Kong zijn de eerste vijf landen op de lijst, dus Singapore is het goedkoopste land voor ict-toegang. De ict-kosten liggen bij de eerste vijf landen tussen de 0,4 tot 0,6% van het bruto maandinkomen per gemiddelde inwoner. In Nederland is dat ongeveer 0,7% waardoor Nederland op de 16e plek is geëindigd op deze ranglijst. Bij de onderste 25 landen is het gebruik van ict-hulpmiddelen niet te betalen voor de gewone burger, voor hen liggen de kosten tussen de 40 en 72% van het bruto maandinkomen.

Bron: webwereld

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters