Nederlanders verbruiken gemiddeld 460 MB mobile data

De 8,1 miljoen KPN, Vodafone en T-Mobile abonnees gebruiken gemiddeld 460MB aan mobiele data per jaar. Bij deze berekening zijn de prepaid gebruikers van de drie providers buiten beschouwing gelaten.

internet

Uit gegevens van OPTA, de Onafhankelijke Post en Telecommunicatie Autoriteit, blijkt dat Nederlanders veel meer gebruik zijn gaan maken van mobiel internet ten opzichte van 2007. Ook zijn de Nederlanders in drie jaar tijd veel meer gaan Sms’en.

Vanaf het jaar 2007 zijn gegevens van verbruik mobiel internet bekend gemaakt door de OPTA. In het jaar 2007 gebruikte alle Nederlanders bij elkaar niet meer dan 1 PB, in 2008 was het verbuik al gestegen naar 1,25 PB. vanaf het jaar 2009 gaat het hard met het internet verbruik, in totaal hebben alle Nederlanders dit jaar samen 3,5 PB verbruikt aan mobiele data. Het verbuik is dus gestegen met 198% wat inhoudt dat het bijna verdriedubbeld is ten opzichte van 2008.

Ook worden er steeds meer smsjes verstuurd blijkt uit de vrij gegeven gegevens, vorig jaar werden er 8,61 miljard tekstberichten verzonden door de gebruikers van de drie grootste providers in Nederland. Als we dit aantal delen door het aantal mobiele aansluitingen worden er 430 sms’jes per toestel per jaar verstuurd. In het jaar 2008 werden er in totaal maar 6,6 miljard smsjes verzonden, een stijging van ongeveer 2 miljard.

Bron: Tweakers.net

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters