Nederlandse Android Market krijgt binnenkort betaalde applicaties

In een e-mail aan Android-ontwikkelaars heeft Eric Chu van het Market Support Team aangegeven dat er een aantal updates doorgevoerd gaan worden in de Android Market, waaronder de ondersteuning voor betaalde applicaties in Nederland.

HTC Magic screenshot Android Market

Applicaties waarvoor betaald moet worden waren al even beschikbaar in de Android Market in Engeland en Amerika, maar andere landen, waaronder Nederland, zijn nog niet verblijd met deze apps. Nu is eindelijk de kogel door de kerk: in Frankrijk, Italië, Spanje en Nederland zullen in de komende weken betaalde applicaties in de Android Market beschikbaar komen, zo meldt Eric Chu van het Market Support Team aan ontwikkelaars via een e-mail. Ook is het team bezig om ontwikkelaars in onder andere Nederland in staat te stellen betaalde applicaties in te dienen, zodat ontwikkelen voor Android een stuk lucratiever wordt in ons land.

Naast deze mooie update wist Chu nog wat meer te melden, namelijk dat ontwikkelaars nu de mogelijkheid krijgen om hun applicaties op meer specifiek te bepalen landen te richten. Hieronder vallen onder andere Frankrijk, Zwitserland, Spanje en Ierland. Ook wordt er de komende weken ondersteuning voor enkele talen, waaronder Nederlands, Tsjechisch en Pools, toegevoegd. Tot slot moeten ontwikkelaars in hun applicaties nu vermelden met welke SDK ze gemaakt zijn, zodat consumenten niet met compatibiliteitsproblemen komen te zitten. Een applicatie die gemaakt is voor de Android 1.5-API is bijvoorbeeld niet bruikbaar op Android 1.1.

Bron: IntoMobile

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Android P 9.0

Deze smartphones krijgen allemaal Android P lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Officieel: Samsung Galaxy Note 9 wordt op 9 augustus onthuld lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters