Nederlandse consument loopt nog niet warm voor smartwatch

Alle ophef over de Apple Watch, Pebble, Samsung Gear-serie en noem ze maar op, heeft niet tot gevolg gehad dat de Nederlandse consument onmiddellijk een smartwatch wil hebben. Uit een grote enquête van Telecompaper blijkt dat slechts twee procent van de ondervraagde Nederlanders binnenkort een smartwatch wil aanschaffen.

'Piek in investeringen nieuwe Pebble na aankondiging Apple Watch' pebbletime

Telecompaper ondervroeg 1700 mensen over hun smartphone-, tablet- en smartwatchgebruik. Driekwart van de Nederlanders heeft inmiddels een smartphone, 61 procent heeft een tablet. Deze apparaten blijven bovenaan het lijstje van gewilde artikelen staan.

Dat komt ook terug in CBS-cijfers, memoreert Telecompaper. Winkels die dit soort elektronica verkopen, zagen vorig jaar een omzetgroei. Het volume verkochte artikelen steeg met zeven procent en de omzet met 2,2 procent.

Daarmee onttrekken deze winkels zich aan de malaise in de economie. Consumenten blijven veel geld uitgeven aan mobiele telefoons en aanverwanten. Consumenten blijken ook gevoelig voor de nieuwste modellen die fabrikanten introduceren.

Telecompaper schrijft dat driekwart van de geïmporteerde telefoons in Nederland in China is gemaakt. Dat was in 2007 nog maar de helft.

De smartphone en de tablet hebben de Nederlandse markt dus vrijwel volledig veroverd, maar de smartwatch heeft nog een lange weg te gaan. Van de ondervraagde Nederlanders heeft 17 procent het voornemen in de eerste helft van dit jaar een tablet te kopen, en tien procent wil een nieuwe smartphone. Smartwatches komen in het lijstje gewilde artikelen niet verder dan twee procent.

Bron: Telecompaper

iPhone X? Saai! ‘Apple onthult binnenkort augmented reality hardware’ lees verder

Apple Watch 3

Kuo: ‘Apple Watch 3 kan (helaas) niet standalone bellen’ lees verder

Samsung Gear Fit 2 Pro kan ook zwemmen tracken lees verder

Apple Watch 3

‘Apple Watch 3 in het vierde kwartaal te koop’ lees verder

Samsung Gear S3 Classic en Frontier

Samsung Gear Sport: tekening van nieuwe wearable verschenen lees verder

‘Zo zien de nieuwe smartwatches van Fitbit eruit’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters