Nederlandse designer bedenkt iPhone-lader op windenergie

Zonneladers voor telefoons zijn er al genoeg, maar ook de wind bevat heel wat energie. Tjeerd Veenhoven bedacht daar wat op en kwam met de iFan, die je iPhone kan opladen in de wind. Het gaat helaas slechts om een concept.

iFan

Duurzame energie en telefoons gaan niet echt goed samen over het algemeen, maar als er al iets gebeurt dan is het met de zon. Er zijn zelfs al telefoons die een ingebouwd zonnepaneel hebben om de accu te laden, zoals bijvoorbeeld de Samsung Solar Guru. Natuurlijk mag een iPhone-lader die via de zon aan z’n energie komt niet ontbreken. Tjeerd Veenhoven, een Nederlandse ontwerper, zag waarschijnlijk in dat deze oplossingen over het algemeen niet zo goed werken en ontworp een oplader op basis van windenergie.

Hiervoor kwam hij met de iFan, een concept dat je via een rubberen case om je iPhone bindt. Tests van Veenhoven zelf wezen uit dat het propellertje ongeveer zes uur nodig heeft om je iPhone volledig op te laden. Veenhoven zelf ziet wel in dat dit een beetje lang is en schrijft te overwegen de bladen opnieuw te ontwerpen zodat de wind efficiënter gevangen wordt.

Voor wat betreft het gebruik ziet Veenhoven vele mogelijkheden. Zo stelt hij voor om het toestel tijdens het wandelen op te laden en op het strand constant van stroom te blijven voorzien. Ook onderweg ziet Veenhoven mogelijkheden, zo stelt hij voor je iPhone inclusief het toestel uit je autoruit te houden en liet hij al een schets voor een iFan voor op je fiets zien.

Het gaat hier wel puur om een concept en het apparaat zal in ieder geval voorlopig niet in de winkels liggen.

Bron: iPhone club

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters