Nederlandse distributeur bevestigt 1.2GHz-processor voor de Samsung Galaxy S II

Een Nederlandse distributeur voor telefoons heeft in haar interne voorraadsysteem de Galaxy S II opgenomen. Uit de opgegeven specificaties van de distributeur blijkt dat het toestel voorzien is van een 1.2GHz Orion-processor van Samsung zelf.

Samsung Galaxy S II benchmark

Een van de grootste Nederlandse distributeurs voor de telecomsector heeft in haar interne systeem de nieuwe Samsung Galaxy S II opgenomen. Uit de onderstaande screenshot blijkt dat de volledige specificaties van het toestel zijn opgenomen in het systeem en daaruit komen een paar interessante bevestigingen. Allereerst blijkt uit de specificaties, die de distributeur hoogstwaarschijnlijk van Samsung Nederland zelf heeft gekregen gezien de vele details, dat de Nederlandse variant van de Galaxy S II beschikt over Samsung’s eigen Orion-core. Deze dualcore-processor is gebaseerd op de nieuwe ARM Cortex-A9 architectuur. De chipset zou theoretisch tot 1.8GHz kunnen komen, maar Samsung heeft haar eigen Orion variant die bedoeld is voor de nieuwe Galaxy S op 1.2GHz geklokt. De distributeur meldt verder dat de toevoeging van NFC optioneel is waardoor het nog onduidelijk is of het wel of niet in de Nederlandse toestellen terecht komt.

Uit de gegevens van de distributeur blijkt dat de Nederlandse variant van de Galaxy S II mag genieten van deze hoger geklokte Orion-processor. Daarnaast wordt ook bevestigd dat de 1.2GHz-processor ondersteuning krijgt van een krachtige Mali-400 grafische chip. Deze grafische chip ondersteunt OpenGL ES 2.0 en kan tot 275 miljoen pixels per seconden verwerken of 16 miljoen triangles per seconde. Deze quadcore Mali-400 GPU lijkt moeiteloos de Nvidia Tegra 2-processor aan te kunnen en in combinatie met de Orion-processor zijn concurrenten van het toneel te blazen.

Uit de eerste benchmarks van de Galaxy S II blijkt dat het toestel met Android 2.3.3 niet minder dan 3053 punten weet te behalen in Quadrant. Toestellen als de LG Optimus 2X Speed, die nu nog draaien op Android 2.2, blijven steken op 2471 punten. Ook de eerste benchmarks van de HTC Sensation zijn teleurstellend, het toestel wist slechts 1163 punten te halen in dezelfde benchmarks. Het lijkt echter dat het nog om een zeer vroege Android build gaat bij de Sensation.

Samsung Nederland kon tegenover All About Phones niet bevestigen of ze de Galaxy S II inderdaad met de snellere processor gaan leveren dan oorspronkelijk aangekondigd was. Eerder al wisten andere landen, waaronder Engeland, dat wel te doen via een woordvoerder. Onze eerste ervaring met de Samsung Galaxy S II kun je hier nalezen.

Samsung Galaxy S II I9100

 

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters