Nederlandse distributeur bevestigt 1.2GHz-processor voor de Samsung Galaxy S II

Een Nederlandse distributeur voor telefoons heeft in haar interne voorraadsysteem de Galaxy S II opgenomen. Uit de opgegeven specificaties van de distributeur blijkt dat het toestel voorzien is van een 1.2GHz Orion-processor van Samsung zelf.

Samsung Galaxy S II benchmark

Een van de grootste Nederlandse distributeurs voor de telecomsector heeft in haar interne systeem de nieuwe Samsung Galaxy S II opgenomen. Uit de onderstaande screenshot blijkt dat de volledige specificaties van het toestel zijn opgenomen in het systeem en daaruit komen een paar interessante bevestigingen. Allereerst blijkt uit de specificaties, die de distributeur hoogstwaarschijnlijk van Samsung Nederland zelf heeft gekregen gezien de vele details, dat de Nederlandse variant van de Galaxy S II beschikt over Samsung’s eigen Orion-core. Deze dualcore-processor is gebaseerd op de nieuwe ARM Cortex-A9 architectuur. De chipset zou theoretisch tot 1.8GHz kunnen komen, maar Samsung heeft haar eigen Orion variant die bedoeld is voor de nieuwe Galaxy S op 1.2GHz geklokt. De distributeur meldt verder dat de toevoeging van NFC optioneel is waardoor het nog onduidelijk is of het wel of niet in de Nederlandse toestellen terecht komt.

Uit de gegevens van de distributeur blijkt dat de Nederlandse variant van de Galaxy S II mag genieten van deze hoger geklokte Orion-processor. Daarnaast wordt ook bevestigd dat de 1.2GHz-processor ondersteuning krijgt van een krachtige Mali-400 grafische chip. Deze grafische chip ondersteunt OpenGL ES 2.0 en kan tot 275 miljoen pixels per seconden verwerken of 16 miljoen triangles per seconde. Deze quadcore Mali-400 GPU lijkt moeiteloos de Nvidia Tegra 2-processor aan te kunnen en in combinatie met de Orion-processor zijn concurrenten van het toneel te blazen.

Uit de eerste benchmarks van de Galaxy S II blijkt dat het toestel met Android 2.3.3 niet minder dan 3053 punten weet te behalen in Quadrant. Toestellen als de LG Optimus 2X Speed, die nu nog draaien op Android 2.2, blijven steken op 2471 punten. Ook de eerste benchmarks van de HTC Sensation zijn teleurstellend, het toestel wist slechts 1163 punten te halen in dezelfde benchmarks. Het lijkt echter dat het nog om een zeer vroege Android build gaat bij de Sensation.

Samsung Nederland kon tegenover All About Phones niet bevestigen of ze de Galaxy S II inderdaad met de snellere processor gaan leveren dan oorspronkelijk aangekondigd was. Eerder al wisten andere landen, waaronder Engeland, dat wel te doen via een woordvoerder. Onze eerste ervaring met de Samsung Galaxy S II kun je hier nalezen.

Samsung Galaxy S II I9100

 

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. Telefoonman -

  @ Daanno,

  Kan het kloppen dat dit het systeem is van een 3letterige distributeur ? Deze heeft namelijk wel een keer eerder fout gezeten 😉 !! Hoe het ook zij, zou het mooi zijn als het zo was :)!

  Verwachting leverdatum is eind mei net als de Tab 10.1 V

 2. jantjee -

  Specs van de S2 worden steeds mooier en mooier.. ik vraag me stiekem dan toch af.. samsung legt de lat wel erg hoog! Toch ben ik erg benieuwd of zo'n toestel kan opboxen tegen een LG optimus 3D of een HTC EVO 3D.
  Op gebied van processor (en praktijk ) snelheid, grafische mogelijkheden, en bovendien batterijduur.
  Zo op het oog lijkt het er namelijk op dat dit toestel meer naar deze 2 toestellen opgaat dan naar optimus 2x, desire sensation etc.

  Maar goed..al met al zullen we het pas merken allemaal wanneer android volledig geoptimaliseerd wordt voor dual core phones.. waarbij denk ik al deze telefoons boven verwachting zullen presteren voor de gemiddelde klant.

iOS Android

Waarom de keuze tussen iOS en Android nog steeds belangrijk is lees verder

Land Rover Explore

Land Rover onthult nieuwe outdoor smartphone lees verder

Samsung Galaxy S9

Samsung Galaxy S9 duikt eindelijk ook op in het wild lees verder

Samsung Galaxy S9 Lilac Purple

Deze drie Galaxy S9 features zouden je over de streep kunnen halen lees verder

iPhone SE 2

Apple komt begin juni met 4.2-inch iPhone SE 2: specificaties gelekt lees verder

Samsung Galaxy S9

Dit is de Samsung Galaxy S9 in alle beschikbare kleuren lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters