Nederlandse fabrikant Fairphone brengt tweede smartphone uit

De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone heeft zijn tweede smartphone aangekondigd, de Fairphone 2. Sommige onderdelen van de smartphone zijn vervangbaar. Je kunt bijvoorbeeld de camera voorzien van een upgrade.

Fairphone 2

Hierover schrijft Tweakers, dat ook een preview van de smartphone schreef. De Fairphone 2 gaat later deze zomer in de voorverkoop en krijgt een prijs mee van 525 euro. De eerste Fairphone kostte nog 200 euro minder: 325 euro. Het is nog onbekend wanneer precies de Fairphone 2 geleverd wordt.

De Fairphone 2 is in tegenstelling tot de eerste smartphone van het merk wel zelf ontworpen. Het toestel heeft een scherm met een formaat van 4,95 inch en deze display heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de Fairphone 2 zit een Snapdragon 801-processor. Deze chipset wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld de LG G3 en de Samsung Galaxy S5. De processor klokt met vier Krait 400-kernen 2,2GHz.

Er wordt met geen woord gerept over de hoeveelheid werkgeheugen in de Fairphone 2. Wel is bekend dat de opslagcapaciteit 32GB bedraagt. De telefoon draait op Android 5.1 en Fairphone heeft minimale aanpassingen aan het besturingssysteem gedaan.

In de smartphone zit een 8-megapixelcamera. Vind je dit onvoldoende? Dan heb je de mogelijkheid om zelf een betere cameramodule in de smartphone te plaatsen. Ditzelfde geldt voor het scherm, dat zelf makkelijker vervangbaar is. De Fairphone 2 is dus een deels modulaire smartphone.

Fairphone is een Nederlandse fabrikant dat smartphones op een duurzamere en eerlijkere manier wil produceren. Zo heeft de fabrikant zich als doel gesteld om leveranciers ertoe te zetten alleen grondstoffen te winnen uit gebieden waar vrede heerst en niet waar er oorlog is. Ook spoort Fairphone fabrikanten aan om de omstandigheden in fabrieken voor werknemers te verbeteren.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?

Heeft Apple de oplossing voor smartphoneverslaving gevonden? lees verder

The Witness

Kom erachter wie je bent in The Witness, een must-play spel voor iOS lees verder

Apple iPhone 8

Test: kan de iPhone 8 tegen vuur, sleutels en messen? lees verder

iPhone X

Toch maar de iPhone 8? We hebben slecht nieuws over de iPhone X lees verder

iPhone 8

5 redenen om (niet) voor de iPhone 8 en 8 Plus te kiezen lees verder

HTC U11 design Google

Google sluit grote deal met smartphone-tak HTC: alles wat je moet weten lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters