Nederlandse fabrikant Fairphone brengt tweede smartphone uit

De Nederlandse smartphonefabrikant Fairphone heeft zijn tweede smartphone aangekondigd, de Fairphone 2. Sommige onderdelen van de smartphone zijn vervangbaar. Je kunt bijvoorbeeld de camera voorzien van een upgrade.

Fairphone 2

Hierover schrijft Tweakers, dat ook een preview van de smartphone schreef. De Fairphone 2 gaat later deze zomer in de voorverkoop en krijgt een prijs mee van 525 euro. De eerste Fairphone kostte nog 200 euro minder: 325 euro. Het is nog onbekend wanneer precies de Fairphone 2 geleverd wordt.

De Fairphone 2 is in tegenstelling tot de eerste smartphone van het merk wel zelf ontworpen. Het toestel heeft een scherm met een formaat van 4,95 inch en deze display heeft een full HD-resolutie van 1920×1080 pixels. In de Fairphone 2 zit een Snapdragon 801-processor. Deze chipset wordt ook gebruikt door bijvoorbeeld de LG G3 en de Samsung Galaxy S5. De processor klokt met vier Krait 400-kernen 2,2GHz.

Er wordt met geen woord gerept over de hoeveelheid werkgeheugen in de Fairphone 2. Wel is bekend dat de opslagcapaciteit 32GB bedraagt. De telefoon draait op Android 5.1 en Fairphone heeft minimale aanpassingen aan het besturingssysteem gedaan.

In de smartphone zit een 8-megapixelcamera. Vind je dit onvoldoende? Dan heb je de mogelijkheid om zelf een betere cameramodule in de smartphone te plaatsen. Ditzelfde geldt voor het scherm, dat zelf makkelijker vervangbaar is. De Fairphone 2 is dus een deels modulaire smartphone.

Fairphone is een Nederlandse fabrikant dat smartphones op een duurzamere en eerlijkere manier wil produceren. Zo heeft de fabrikant zich als doel gesteld om leveranciers ertoe te zetten alleen grondstoffen te winnen uit gebieden waar vrede heerst en niet waar er oorlog is. Ook spoort Fairphone fabrikanten aan om de omstandigheden in fabrieken voor werknemers te verbeteren.

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters