‘Nederlandse hackers hebben BlackBerry ’s encryptie gehackt’

Een forensisch team uit Nederland heeft BlackBerry ’s versleuteling gehackt. De Nederlanders hebben het voor elkaar gekregen om emails en andere gebruikersinformatie, die met BlackBerry’s versleuteling beveiligd waren, geopend.

BlackBerry claimt dat zijn platform het veiligst en best beveiligt is van alle mobiele besturingssystemen. Het is een uniek verkooppunt waar het bedrijf al jaren achter staat. Toch is het een Nederlands forensisch team gelukt om emails en gebruikersinformatie, die versleuteld waren, te openen.

blackberry-classic-starwars-angleDe Nederlanders hebben niets losgelaten over de methode waarmee ze hebben gewerkt. Ook over het toestel en het specifieke besturingssysteem is niks bekend. Toch is het zorgwekkend voor BlackBerry dat hun unieke verkooppunt door de mand valt als dit waar is.

Vandaag heeft de Canadese fabrikant gereageerd. Het bedrijf zegt dat een hack gewoonweg niet mogelijk is. Er zijn geen achterdeurtjes in het systeem ingebouwd die een eventuele hack mogelijk maken. De smartphonemaker trekt in twijfel of het hacken wel correct is gebeurd en of het niet gewoon een beveiligingsfout van de gebruiker zelf is geweest.

BlackBerry houdt zich vast aan het beveiligingsniveau en zegt dat de encryptie niet te kraken is mits er een wachtwoord gebruikt wordt. De Nederlandse Hackers hebben nog niet gereageerd op de onbeantwoorde vragen. Pas als dat gebeurd is kunnen we de conclusie trekken of het BlackBerry ecosysteem écht gehackt is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
HTC Google

Surprise: Google staat op het punt grote smartphonefabrikant over te nemen lees verder

Huawei P10 koopwijzer

Huawei heeft Apple ingehaald: op een na grootste smartphonefabrikant ter wereld lees verder

Apple uitnodiging lanceringsevenement 2017

Het is officieel: Apple bevestigt onthullingsdatum iPhone 8 met uitnodiging lees verder

Huawei

Samsung verreweg de populairste, Huawei kruipt dichterbij Apple lees verder

Android Oreo Google I/O

Google onthult per ongeluk definitieve naam Android O lees verder

Android O livestream

Google onthult Android O met livestream tijdens zonsverduistering lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters