‘Nederlandse hackers hebben BlackBerry ’s encryptie gehackt’

Een forensisch team uit Nederland heeft BlackBerry ’s versleuteling gehackt. De Nederlanders hebben het voor elkaar gekregen om emails en andere gebruikersinformatie, die met BlackBerry’s versleuteling beveiligd waren, geopend.

BlackBerry claimt dat zijn platform het veiligst en best beveiligt is van alle mobiele besturingssystemen. Het is een uniek verkooppunt waar het bedrijf al jaren achter staat. Toch is het een Nederlands forensisch team gelukt om emails en gebruikersinformatie, die versleuteld waren, te openen.

blackberry-classic-starwars-angleDe Nederlanders hebben niets losgelaten over de methode waarmee ze hebben gewerkt. Ook over het toestel en het specifieke besturingssysteem is niks bekend. Toch is het zorgwekkend voor BlackBerry dat hun unieke verkooppunt door de mand valt als dit waar is.

Vandaag heeft de Canadese fabrikant gereageerd. Het bedrijf zegt dat een hack gewoonweg niet mogelijk is. Er zijn geen achterdeurtjes in het systeem ingebouwd die een eventuele hack mogelijk maken. De smartphonemaker trekt in twijfel of het hacken wel correct is gebeurd en of het niet gewoon een beveiligingsfout van de gebruiker zelf is geweest.

BlackBerry houdt zich vast aan het beveiligingsniveau en zegt dat de encryptie niet te kraken is mits er een wachtwoord gebruikt wordt. De Nederlandse Hackers hebben nog niet gereageerd op de onbeantwoorde vragen. Pas als dat gebeurd is kunnen we de conclusie trekken of het BlackBerry ecosysteem écht gehackt is of niet.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Apple iPhone X inbranden

iOS 11.1.2 maakt de iPhone X winterproof lees verder

Face ID

Face ID omzeilen is mogelijk, maar dat zegt niets lees verder

iphone x notch

Hoe je de notch van de iPhone X kunt verbergen lees verder

ios 11

De rekenmachine in iOS 11 faalt – gebruik ‘m dus niet lees verder

iOS 11.1

Zorgt de iOS 11.1 bug ervoor dat je de ‘i’ niet kunt typen? Zo los je het op lees verder

WhatsApp

Storing WhatsApp zorgt ervoor dat je geen berichten kunt versturen en ontvangen lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters