Nederlandse jongeren behoren tot de meest 'connected' mensen ter wereld

Nederlandse jongeren behoren tot de meest ‘connected’ mensen ter wereld. Toegang tot internet hebben ze vrijwel allemaal, blijkt uit CBS-cijfers. Wat betreft deelname aan sociale netwerken als Facebook, Twitter, Hyves en Google+ staan Nederlandse jongeren in Europa na Poolse jongeren op de tweede plek, met 91 procent deelname. Dat staat in de Nationale Jeugdmonitor van het CBS.

Het vele gebruik van de sociale netwerken onder jongeren wil overigens niet zeggen dat zij nu voortdurend naar schermen van computers of telefoons zitten te kijken. Ze zijn nog altijd volop actief in het maatschappelijke leven, en gebruiken het internet daarbij om nog meer dan voorheen sociale contacten te leggen en te houden met vrienden en familie.

Uit het jongerenonderzoek van het CBS blijkt nog iets wat men waarschijnlijk niet snel zou verwachten. Het museumbezoek onder jongeren is na lange tijd weer gestegen. Een op de vijf jongeren is drie tot twaalf keer per jaar in een museum te zien. Ook doen veel jongeren aan vrijwilligerswerk. Vooral bij sportclubs en levensbeschouwelijke organisaties zoals kerken. Zeker 42 procent van de jongeren maakt daar tijd voor vrij.

Zoals het CBS al vaststelde, zitten alle jongeren op internet en op één of meerdere sociale netwerken. Die netwerken gebruiken zij voortdurend naast al hun andere activiteiten. Nieuwtjes uitwisselen willen ze ook onderweg, en wel op een smartphone. Daarbij worden vaak hoge kosten gemaakt; twee op de drie jongeren gaan regelmatig over hun belbundel heen en bouwen daarbij soms schulden op. Een passend sim only-abonnement is dan een voor de hand liggende oplossing om tegen weinig kosten toch voortdurend online en bereikbaar te zijn.

Het volledig onderzoek en diens resultaten zijn op de website van Simyo te lezen.

Jongeren vrije tijd

 

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters