Nederlandse retailers starten actie om telefoons terug te halen

In januari gaan verschillende telecomretailers in Nederland van start met de Nationale Retourweken. Deze actie moet er voor zorgen dat meer telefoons gerecycled gaan worden in ons land en niet ongebruikt ergens achter blijven liggen.

 Nationale Retourweken

Het telecomvakblad Connexxie is een actie gestart met de meeste grote retailers van Nederland om toestellen terug te halen naar de winkels om ze vervolgens te recyclen. Volgens het blad worden er jaarlijks ongeveer 6 miljoen mobiele telefoons verkocht in Nederland waarvan er naar schatting maar 400.000 van retour komen via allerlei acties naar de winkels. Aangezien dit een relatief klein deel is van de verkochte toestellen is Connexie de Nationale Retourweken gestart met een paar grote retailers van ons land om zo meer toestellen terug te halen zodat deze hergebruikt kunnen worden in een nieuwe vorm. Bijna alle grote partijen in de Nederlandse telecomsector zullen mee gaan doen met deze actie en zowel de operators als KPN en T-Mobile, als de retailketens zoals BelCompany, The Phone House en Telecombinatie zullen mee doen met de Nationale Retourweken.

De actie begint op 16 januari en gaat door tot en met 15 februari 2010. Elke retailer zal een eigen actie bedenken omtrent het terughalen van zoveel mogelijk telefoons.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. rogier -

    Dan heb je vast een recent model elke keer dat je wat koopt/verkoopt. Wij hebben thuis (2 mobiele bellers) denk ik nog wel een stuk of 7 a 8 toestellen in de kast liggen (oudste is een Nokia 8210 waar ik geen afscheid van kan nemen). Die waren allemaal niet meer de moeite van het op markplaats zetten waard toen ze vervangen werden.

  2. edwin -

    die 400.000, neem aan dat alle internet verkopen daar niet bij berekend zijn? ik bedoel als ik een nieuwe telefoon koop staat een oude op internet

    ik heb in iedergeval geen toestel liggen wat ongebruikt n een laadje ligt

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters