Nederlandse retailers starten actie om telefoons terug te halen

In januari gaan verschillende telecomretailers in Nederland van start met de Nationale Retourweken. Deze actie moet er voor zorgen dat meer telefoons gerecycled gaan worden in ons land en niet ongebruikt ergens achter blijven liggen.

 Nationale Retourweken

Het telecomvakblad Connexxie is een actie gestart met de meeste grote retailers van Nederland om toestellen terug te halen naar de winkels om ze vervolgens te recyclen. Volgens het blad worden er jaarlijks ongeveer 6 miljoen mobiele telefoons verkocht in Nederland waarvan er naar schatting maar 400.000 van retour komen via allerlei acties naar de winkels. Aangezien dit een relatief klein deel is van de verkochte toestellen is Connexie de Nationale Retourweken gestart met een paar grote retailers van ons land om zo meer toestellen terug te halen zodat deze hergebruikt kunnen worden in een nieuwe vorm. Bijna alle grote partijen in de Nederlandse telecomsector zullen mee gaan doen met deze actie en zowel de operators als KPN en T-Mobile, als de retailketens zoals BelCompany, The Phone House en Telecombinatie zullen mee doen met de Nationale Retourweken.

De actie begint op 16 januari en gaat door tot en met 15 februari 2010. Elke retailer zal een eigen actie bedenken omtrent het terughalen van zoveel mogelijk telefoons.

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters