Nederlandse Samsung Galaxy S II krijgt geen NFC mee – Update

Volgens de Nederlandse tak van de webshop Expansys zal de Nederlandse variant van de Samsung Galaxy S II geen NFC mee krijgen. Hierdoor weet Samsung naar verwachting de prijs van het toestel relatief laag te houden in ons land.

De webshop Expansys heeft via Twitter laten weten dat hun versie geen NFC-chip heeft mee gekregen van Samsung. Onduidelijk is nog of het hier om een geïmporteerde variant gaat van het nieuwe vlaggenschip van Samsung of om de Nederlandse variant. De kans is echter groot dat het hier om de Nederlandse variant gaat aangezien Expansys het toestel via Samsung Nederland geleverd zal gaan krijgen.

Het schrappen van de NFC-chip verantwoord ook de lagere prijs van de Samsung Galaxy S II. Toen het toestel aangekondigd werd door de fabrikant, ging Samsung er nog vanuit dat het toestel 699 euro zou gaan kosten inclusief de NFC-chip. Echter is de prijs inmiddels teruggebracht naar 549 euro, en het lijkt erop dat dit ten kosten is gegaan van deze NFC-functionaliteit. De concurrent van deze Galaxy, de HTC Sensation, heeft een adviesprijs van 599 euro mee gekregen van diens fabrikant.

Samsung Nederland heeft nog niet bevestigd of de Nederlandse variant inderdaad gaan NFC mee zal gaan krijgen. De kans is groot dat de fabrikant achteraf een duurdere variant zal gaan aanbieden waarin de NFC-chip wel opgenomen is. Gisteren werd bekend dat de Galaxy S over twee weken verkrijgbaar zal zijn in Nederland en 119 andere landen in de wereld. Ook de 1.2GHz dualcore-processor zal aanwezig zijn in het vlaggenschip.

We hebben vandaag te horen gekregen dat de Samsung Galaxy S II die we volgende week binnen krijgen geen NFC ondersteuning heeft !less than a minute ago via Facebook

Favorite
Retweet
Reply

eXpansys_Nederland
eXpansys_NL

Update op 29/04/2011 om 12:00 uur:

Samsung heeft via Twitter inmiddels bevestigd dat de Nederlandse variant inderdaad geen NFC-chip mee zal gaan krijgen. Inmiddels heeft Samsung Nederland dit ook mondeling tegenover All About Phones bevestigd.

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

  1. ssvai -

    NFC toepassingen zullen er niet binnen 0.5 jaar zijn overal in NL daar gaat minimaal zon 1.5-2 jaar in zitten. En dan koop je een nieuwe tel ­čśë

  2. Paulus -

    Ja, maar je koop deze High-End phone niet voor 1/2 jaar, NFC toepassingen komen eraan dus is het logisch dat je er rekening mee houdt.

  3. andre -

    Vindt het een slechte zaak van Samsung eerst melden NFC chip en vlak voor de release als er al mobiles zijn besteld melden dat de chip er voor Nederland niet in zit

Samsung Galaxy A8 (2018) lekt in vol ornaat: Infinity Display lees verder

Samsung Galaxy S8 home knop

Onthullingsdatum Samsung Galaxy S9 en goed nieuws gelekt lees verder

T-Mobile

Kogel door de kerk: T-Mobile neemt concurrent Tele2 over lees verder

Vivo vingerafdrukscanner

Bevestigd: dit is de eerste smartphonefabrikant met vingerafdrukscanner in scherm lees verder

Samsung Galaxy S9 render

Betrouwbare leaker lekt fabrieksrenders Samsung Galaxy S9 lees verder

vuurwerk

Zo maak je tijdens oud en nieuw de perfecte vuurwerk foto’s lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters