Nederlandse Samsung Galaxy S II krijgt geen NFC mee – Update

Volgens de Nederlandse tak van de webshop Expansys zal de Nederlandse variant van de Samsung Galaxy S II geen NFC mee krijgen. Hierdoor weet Samsung naar verwachting de prijs van het toestel relatief laag te houden in ons land.

De webshop Expansys heeft via Twitter laten weten dat hun versie geen NFC-chip heeft mee gekregen van Samsung. Onduidelijk is nog of het hier om een geïmporteerde variant gaat van het nieuwe vlaggenschip van Samsung of om de Nederlandse variant. De kans is echter groot dat het hier om de Nederlandse variant gaat aangezien Expansys het toestel via Samsung Nederland geleverd zal gaan krijgen.

Het schrappen van de NFC-chip verantwoord ook de lagere prijs van de Samsung Galaxy S II. Toen het toestel aangekondigd werd door de fabrikant, ging Samsung er nog vanuit dat het toestel 699 euro zou gaan kosten inclusief de NFC-chip. Echter is de prijs inmiddels teruggebracht naar 549 euro, en het lijkt erop dat dit ten kosten is gegaan van deze NFC-functionaliteit. De concurrent van deze Galaxy, de HTC Sensation, heeft een adviesprijs van 599 euro mee gekregen van diens fabrikant.

Samsung Nederland heeft nog niet bevestigd of de Nederlandse variant inderdaad gaan NFC mee zal gaan krijgen. De kans is groot dat de fabrikant achteraf een duurdere variant zal gaan aanbieden waarin de NFC-chip wel opgenomen is. Gisteren werd bekend dat de Galaxy S over twee weken verkrijgbaar zal zijn in Nederland en 119 andere landen in de wereld. Ook de 1.2GHz dualcore-processor zal aanwezig zijn in het vlaggenschip.

We hebben vandaag te horen gekregen dat de Samsung Galaxy S II die we volgende week binnen krijgen geen NFC ondersteuning heeft !less than a minute ago via Facebook

Favorite
Retweet
Reply

eXpansys_Nederland
eXpansys_NL

Update op 29/04/2011 om 12:00 uur:

Samsung heeft via Twitter inmiddels bevestigd dat de Nederlandse variant inderdaad geen NFC-chip mee zal gaan krijgen. Inmiddels heeft Samsung Nederland dit ook mondeling tegenover All About Phones bevestigd.

Wiko view 2

Wiko View 2 Review lees verder

Samsung Galaxy S10 geen achter vingerafdrukscanner

‘Samsung Galaxy S10 krijgt geen vingerafdrukscanner achterop’ lees verder

Light smartphone met negen camera's

Light werkt aan smartphone met negen camera’s lees verder

iPhone X Plus dummy

iPhone X Plus en iPhone 9 dummies opgedoken in video lees verder

Pixel 3 XL render

360-graden Pixel 3 en Pixel 3 XL renders gelekt lees verder

Telekoopwijzer video uitgelicht

Telekoopwijzer: dit zijn de beste high-endsmartphones van deze zomer lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters