Nederlandse Spoorwegen rijden richting mobieltjes

De Nederlandse Spoorwegen hebben gisteren een nieuwe mobiele dienst geïntroduceerd die native op telefoons zal gaan draaien. Momenteel worden alleen java-telefoons en Windows Mobile- en Symbian-toestellen ondersteund.

NS Reijsplanner Xtra

De NS heeft vandaag een nieuwe applicatie voor telefoons geïntroduceerd genaamd Reisplanner Xtra. Via de applicatie kunnen gebruikers reisadviezen van diverse stations en actuele vertrektijden opvragen. De Reisplanner Xtra, die de NS vandaag presenteerde, geeft niet alleen reisadviezen maar laat je ook horecagelegenheden in de buurt vinden via iLocal en Eropuit. De applicatie is op dit moment alleen geschikt voor Windows Mobile-toestellen en Java- en Symbian-telefoons. De NS gaf al wel aan dat ze zelf ook nog bezig zijn met het ontwikkelen van een applicatie voor de iPhone en BlackBerry-toestellen. De lijst met ondersteunde toestellen van de NS-applicatie kun je hier vinden. De NS heeft laten weten dat de applicatie is gemaakt door Service2Media dat ook verantwoordelijk is voor de Hyves-applicatie voor de iPhone.

Naast de native applicatie heeft de NS ook een sms-dienst gelanceerd die het overbodig maakt thuis achter de computer te gaan zitten en een printje te maken van het reisschema. Wie het vertrek- en aankomststation plus de vertrektijd sms’t naar 7245 (rail) krijgt binnen twintig seconden een actueel reisadvies terug. ”Inclusief eventuele vertragingen”, zegt Boukje Bügel, commercieel directeur van NS Reizigers. Het sms’je zal de consument 40 cent kosten maar is volgens NS een leuke toegevoegde waarde aan de reiservaringen bij de NS. De applicatie kun je hier downloaden.

Bron: Nederlandse Spoorwegen

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters