'Nederlandse T-Mobile komt op de markt'

Nederlands twee-na-grootste telecomprovider T-Mobile zal misschien op de markt komen. Het Duitse moederbedrijf van de provider schijnt het bedrijf te willen verkopen om schulden te verlagen en in de VS mee te kunnen bieden op nieuwe telecomfrequenties.

'Nederlandse T-Mobile komt op de markt' t mobile logo 645 

Bronnen binnen Deutsche Telekom, een van de grootste telecombedrijven in de wereld, vertellen dat het bedrijf overweegt T-Mobile Nederland te verkopen. De Nederlandse T-Mobile is goed voor een bescheiden 2,5 procent van de inkomsten van Deutsche Telekom.

Op dit moment schijnen adviseurs van Credit Suisse te onderzoeken of de verkoop van T-Mobile mogelijk is. Bronnen binnen Deutsche Telekom vertellen dat T-Mobile Nederland ruwweg 5 miljard euro op moet brengen. Wie T-Mobile wil en kan kopen is momenteel niet bekend. Wanneer KPN of Vodafone een bod uit brengen op T-Mobile bestaat de kans dat de EU dit niet toelaat. Zo wil de EU een grote concentratie voorkomen die in theorie de concurrentie dood kan slaan en zo een monopolie kan creëren. Eerder heeft de EU een fusie tussen Deense telecomproviders voorkomen door de deal te verbieden. Een van de argumenten van de EU was hierbij dat de Denen het recht moesten hebben om te kiezen uit vier verschillende netwerken.

Als T-Mobile Nederland verkocht zal worden, wil Deutsche Telekom dit geld gaan gebruiken voor het rechtzetten van schulden en voor het investeren in Amerikaanse netwerken, melden de ingewijden. Daarnaast zeggen zij dat Deutsche Telekom toch kan besluiten T-Mobile Nederland zelf te houden.

Bron: NOS

tags:
  Samsung

  Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

  Xiaomi

  Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

  smartphones

  FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

  Google gebouw New York

  “Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

  Google logo gezicht

  Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

  Apple

  Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

  Volg ons via

  Nieuwsbrief

  Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters