Nederlandse voorraad iPhones is beperkt

De kans is groot dat Apples iPhone 3G al op de eerste verkoopdag is uitverkocht. Winkels die de smartphone gaan verkopen melden er veelal niet meer dan vijftien beschikbaar te zullen hebben.

Eerder al gaf T-Mobile aan dat leveringsproblemen met de opvolger van de eerste iPhone niet worden uitgesloten en dat het toestel in batches wordt uitgeleverd. Ingewijden melden nu aan Tweakers.net dat alle winkels in elk geval minder witte exemplaren hebben ontvangen dan aanvankelijk de bedoeling was. Zelfs de diverse winkels van iPhone-telco T-Mobile zouden elk slechts enkele tientallen toestellen hebben ontvangen. Volgens anonieme bronnen gaat het om aantallen tussen de twintig en dertig stuks, en zouden kleinere winkels zelfs niet meer dan vijftien exemplaren ontvangen.

T-Mobile heeft in totaal tachtig fysieke winkels, waarmee het belbedrijf rond de 1500 toestellen kan verkopen. Samen met de 500 exemplaren die beschikbaar zijn voor de nachtelijke première in Rotterdam, zou dit de T-Mobile-voorraad voor de introductie op ongeveer 2000 toestellen brengen. Eerder al waarschuwde de telco al dat mensen die online bestellen, rekening moeten houden met een levertijd van maximaal zes weken.

De Belcompany-winkels moeten volgens een anonieme werknemer genoegen nemen met 15 stuks per winkel, wat erop neerkomt dat er van elk model gemiddeld vijf stuks beschikbaar zijn. De Apple Premium Resellers zijn met ‘minder dan een handvol toestellen’ niet veel beter bedeeld. Overigens zouden de Belcompany-winkels en de Apple-resellers hun toestellen pas donderdag binnenkrijgen. De eerste nalevering wordt aanstaande zaterdag al verwacht. Volgende week zou een tweede lading iPhone 3G’s worden gedistribueerd, waarna de geleverde aantallen per week moeten stijgen.

Marktonderzoeker iSuppli heeft ondertussen becijferd dat Apple tussen de een en twee miljoen toestellen beschikbaar moet hebben om aan de vraag te kunnen voldoen als het toestel vrijdag in 22 landen officieel in de verkoop gaat. Volgens de onderzoekers verdient Apple 499 dollar aan elke iPhone 3G die over de toonbank gaat, zodat de introductie van de smartphone de fabrikant meer dan een miljard dollar kan opleveren.

Bron: Tweakers.net

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters