Neelie Kroes verwijt providers dat ze te weinig investeren in mobiele breedband

Europees Commissaris Neelie Kroes verwijt de mobiele operators in Europa dat ze veel te langzaam zijn met het aanleggen van mobiele breedbandnetwerken. Dat plaatst Europa in een achterstandspositie. Ze wil dat de telco’s de turbo er opgooien en ook de internationale roamingkosten eindelijk gelijktrekken met de nationale kosten.

Kroes

“U weet dat wij in de Digitale Agenda ambitieuze doelen voor snel en supersnel breedband internet hebben gesteld in Europa. De uitrol van nieuwe en significant verbeterde breedbandnetwerken is de sleutel om deze belangrijke doelen te bereiken. Maar ik ben bang, en bezorgd, dat het huidige tempo van investeringen onvoldoende is om het eersteklas internet en internetgebaseerde diensten te krijgen, dat Europese burgers en bedrijven nodig hebben en verdienen.”

”We moeten niet vergeten dat deze netwerken de bron van veel van uw toekomstige inkomen zijn. Europa ligt daardoor steeds verder achter op andere delen van de wereld”, hield zij de telco’s voor. Ze sprak op het Mobile World Congress in Barcelona, waar de telco’s, telefoonfabrikanten en software-ontwikkelaars uit de hele wereld zich hebben verzameld, samen met politieke beleidsmakers en heel veel pers.

“De oplossing begint bij u, en als die niet snel wordt gevonden, zal dit gebrek aan investeringen u verstikken in de komende jaren en Europa zal er in zijn geheel door worden geraakt. Sommigen zeggen dat we worden vermorzeld door de producten uit het Verre Oosten, en door de content uit het Verre Westen. Ik ben niet bereid om Europa tussen die krachtenvelden af te schrijven, maar we moeten maatregelen nemen om deze uitdagingen aan te kunnen. En ik ben van één ding zeker: de zaak die wij zelf het meest kunnen beïnvloeden is de kwaliteit van onze netwerken, en als we dat niet goed doen, zioet de toekomst voor het digitale zakenleven in Europa er slecht uit!”

“Dus ik maan u om niet naar uzelf te blijven kijken, maar over morgen na te denken. Stop uw kop niet in het zand zoals sommigen in de creatieve industrie al hebben gedaan. Herinner uw langetermijn-kansen en verantwoordelijkheden. Herinner de kracht van uw diensten om klanten in staat te stellen een betere wereld te maken, of het nu om het dagelijks leven gaat of als een platform voor de democratie.”

Ze herinnerde haar publiek aan de Digitale Agenda, die er niet misselijk uitziet: “Op 1 januari 2012 zijn alle netwerken geharmoniseerd op EU-niveau, wat betekent: bijna 1 Ghz. In 2012 moet de 800Mhz band beschikbaar gemaakt worden. In 2020 moeten draadloze applicaties ‘breedband voor iedereen’ met een minimumsnelheid van 30 Mbps garanderen.”

Ze herinnerde de telco’s in haar publiek eraan dat de internationale roamingkosten gelijk moeten zijn met de nationale kosten voor bel- en dataverkeer in 2015. Ze herinnerde de bedrijven er ook aan dat zij altijd achter de klant blijft staan bij haar toekomstige beslissingen over maximumtarieven.

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters