Neelie Kroes vindt mobiele tarieven in Nederland veel te hoog

Eurocommissaris Neelie Kroes vindt de mobiele telefoontarieven in Nederland tweemaal te hoog, zo meldt Webwereld. Toezichthouder OPTA moet van de EC ingrijpen om de tarieven die telefoonbedrijven elkaar laten betalen voor het verwerken van elkaars telefoonverkeer omlaag te brengen.

Oude kiesschijftelefoonKroes blokkeert een besluit van de OPTA die de tarieven op last van de Nederlandse rechter weer omhoog deed. De rechter deed dat na klachten van de Nederlandse telecombedrijven.

De Europese Commissie stelt dat de tarieven die de providers elkaar laten betalen voor de afwikkeling van telefoontjes van elkaars klanten, nog steeds tweemaal zo hoog zijn als het plafond dat Brussel heeft vastgesteld.

De OPTA zit hierdoor tussen twee vuren. De rechterlijke uitspraak en de Europese Commissie. De EC stelt dat het plafond voor de kosten tussen providers onderling maximaal 1,2 cent mag zijn voor mobiele gesprekken en 0,45 cent voor gesprekken via een vaste lijn. Door de rechterlijke uitspraak zijn die tarieven nu 2,4 cent per mobiele minuut en 0,72 cent voor een minuut bellen per vaste lijn. Kroes vindt dat ook Nederland zich aan die tarieven moet houden, en laat een onderzoek instellen naar de Nederlandse praktijk.

Bron: Webwereld

Samsung

Galaxy Note 9: Samsung, Xiaomi en Huawei zijn iets aan het bekokstoven lees verder

Xiaomi

Xiaomi producten liggen binnenkort gewoon in de Kruidvat lees verder

smartphones

FBI en CIA waarschuwen tegen Huawei toestellen lees verder

Google gebouw New York

“Google is niet meer innovatief, maar is een copycat geworden” lees verder

Google logo gezicht

Zeven dingen die je nog niet wist over Google lees verder

Apple

Zeven dingen die je nog niet wist over Apple lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters