Neelie Kroes vindt mobiele tarieven in Nederland veel te hoog

Eurocommissaris Neelie Kroes vindt de mobiele telefoontarieven in Nederland tweemaal te hoog, zo meldt Webwereld. Toezichthouder OPTA moet van de EC ingrijpen om de tarieven die telefoonbedrijven elkaar laten betalen voor het verwerken van elkaars telefoonverkeer omlaag te brengen.

Oude kiesschijftelefoonKroes blokkeert een besluit van de OPTA die de tarieven op last van de Nederlandse rechter weer omhoog deed. De rechter deed dat na klachten van de Nederlandse telecombedrijven.

De Europese Commissie stelt dat de tarieven die de providers elkaar laten betalen voor de afwikkeling van telefoontjes van elkaars klanten, nog steeds tweemaal zo hoog zijn als het plafond dat Brussel heeft vastgesteld.

De OPTA zit hierdoor tussen twee vuren. De rechterlijke uitspraak en de Europese Commissie. De EC stelt dat het plafond voor de kosten tussen providers onderling maximaal 1,2 cent mag zijn voor mobiele gesprekken en 0,45 cent voor gesprekken via een vaste lijn. Door de rechterlijke uitspraak zijn die tarieven nu 2,4 cent per mobiele minuut en 0,72 cent voor een minuut bellen per vaste lijn. Kroes vindt dat ook Nederland zich aan die tarieven moet houden, en laat een onderzoek instellen naar de Nederlandse praktijk.

Bron: Webwereld

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

 1. pvdd -

  Het gaat toch helemaal nergens over, want stel je hebt kpn als provider in nederland en gaat naar belgie waar je aangemeld wordt bij base met torenhoge roamingkosten buiten je bundel, hee wat blijkt nou, base is van kpn??? Hier wordt je toch gewoon genaaid of niet?

 2. robnas -

  De titel klopt niet:
  Als Neelie het éénmaal te hoog vond, zou er 50% van de prijs afmoeten, er staat tweemaal te hoog, dus dan zou de prijs ongeveer 67% lager moeten zijn.
  En dan geldt het ALLEEN voor mobiele telefoongesprekken, niet voor vaste-lijn gesprekken.

  mobiele gesprekken 100% te duur, vaste 50% te duur, gemiddeld 75% te duur.
  Een betere titel is dan:
  Neelie vindt tarieven 75% te hoog, of tarieven moeten met >40% naar beneden (100%/175%), maar dat is dan moeilijker uit het artikel te halen.

  1. Dominick -

   Euh…. Daar heb je gelijk in inderdaad. Het is wel twee keer zo hoog als zou moeten, maar inderdaad niet twee keer te hoog. Maar één keer te hoog of 100% te hoog is ook niet bepaald duidelijk. Heb er maar veel te hoog van gemaakt. In de titel richten we ons graag alleen op mobiel, daar gaat onze site immers over 😉

   Dank voor je tip!

iPhone X

Waarom het succes van de iPhone X Google miljarden gaat kosten lees verder

Oppo, dochterbedrijf van BBK

BBK is de op twee na grootste smartphonemaker ter wereld. Precies…wie? lees verder

headphone jack

Waarom Google de headphone jack van de Pixel 2 verwijderde lees verder

OnePlus 3

OnePlus verzamelt teveel privégegevens gebruikers, maar er is goed nieuws lees verder

Google Pixel 2

Waarom het succes van de Pixel 2 slecht zou kunnen zijn voor Google lees verder

Apple opladen

Ikea richt pijlen op Apple met scherpe advertenties lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters