'Neppe iPhones met matte achterkant zijn toch echt'

Bijna alle iPhone 3G-opvolger geruchten die we de afgelopen weken gezien hebben kwamen met foto’s van een iPhone met een matte plastic achterkant. Deze bleken na de lancering niet te kloppen, maar een recent onderzoekje van iemand toont aan dat het waarschijnlijk wel echte iPhone 3GS-prototypes van Apple waren.

De nieuwe iPhone 3GS heeft heel wat geruchten losgemaakt voor zijn aankondiging, zoals dat te verwachten is van een dergelijk product. Tot aan de dag dat het ding aangekondigd werd waren er allerlei geruchten over de nieuwe iPhone en daarbij kwamen ook dikwijls foto’s van het toestel online. Opvallend is dat het toestel in veel van deze foto’s een achterkant had die vervaardigd was van mat zwart plastic. Dit is erg opvallend, omdat het uiteindelijke product een achterkant van glanzend plastic heeft. In zo’n geval denk je al snel dat het toestel uit de foto’s nep is, maar iemand geloofde dat niet helemaal en is op nader onderzoek gegaan.

Dat onderzoek omvatte het vergelijken van modelnummers en FCC ID’s en opmerkelijk genoeg kwam de onderzoeker tot de ontdekking dat deze hetzelfde waren. Ook de afstand van het woord “iPhone” tot de rand was precies gelijk in het plaatje van de FCC en de spy-pic. Met andere woorden, de kans is heel groot dat het hier wel om een echt prototype van Apple ging.

De vraag blijft dan natuurlijk waarom de achterkant mat was en niet glanzend en daar zijn twee mogelijke antwoorden op. Ééntje is natuurlijk dat Apple op het laatste moment heeft besloten het toestel toch met een glanzende achterkant aan te kondigen, waardoor hij precies hetzelfde eruitziet als de originele iPhone 3G. De andere optie lijkt wat plausibeler, namelijk dat Apple met verschillende prototypes werkte. We weten dat sommige producenten deze techniek toepassen om mogelijke lekken op te sporen, als een toestel met een bepaalde afwijkende eigenschap uitlekt, dan weet de producent meteen waar de lek zit en kan hij maatregelen nemen. Hoe het echt zit zullen we nooit weten, maar wat wel duidelijk is, is dat we deze matte achterkant niet echt zullen gaan zien.

iPhone 3GS matte achterkant vergelijking

 

Bron: Engadget

OnePlus 6

We zijn verhuisd naar WANT.nl ⚠︎ lees verder

Beste budgetsmartphones uitgelicht

Dit zijn de vijf beste budgetsmartphones van september 2018 lees verder

smartphone auto

OnePlus problemen met Waze app eindelijk opgelost lees verder

Samsung J2 Core

Ook Samsung stapt op de Android Go trein en komt met eerste toestel lees verder

Volgende week is het zover: lancering Huawei Mate 20 Lite lees verder

Sony

Sony legt uit waarom je zo lang moet wachten op je Android Pie update lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters