Nest lanceert nóg slimmere thermostaat

Vandaag is de derde generatie Nest-thermostaat gepresenteerd. De nieuwe thermostaat heeft onder andere een groter en beter scherm gekregen. Hij gaat 249 euro kosten en is vanaf vandaag verkrijgbaar.

Nest thermostaat

De thermostaat van Nest is ontworpen om de temperatuur in je huis makkelijker te regelen. Dat doet hij door het gedrag van de bewoners te bestuderen. Vanaf je smartphone kun je op elk moment, vanaf elke locatie, de warmte in huis regelen. Met het nieuwste model ligt de nadruk op energiebesparing en het nog slimmer maken van je huis.

De derde generatie van de Nest-thermostaat heeft een aantal nieuwe functies. De grootste toevoeging is ‘farsight’. Door ingebouwde sensoren ziet de thermostaat of er iemand in de kamer is, en hij kan daarop reageren. Er kan informatie getoond worden als er iemand op afloopt.

Een andere nieuwe functie is ‘hot water control’. Dit is een functie die betrekking heeft op mensen met een ‘slimme’ boiler. Met de Nest-thermostaat kun je aangeven wanneer de boiler op moet warmen. Hierdoor heb je warm water op de momenten dat je het nodig hebt, maar kan de boiler ’s nachts bijvoorbeeld uit. Dit bespaart energie.

De nieuwe Nest is dunner geworden. Het scherm is 40 procent groter dan voorheen, heeft een hogere ppi en de randen om het scherm zijn kleiner geworden. Ondanks deze aanpassingen is de nieuwe thermostaat even groot als de vorige versie.

Het Amerikaanse bedrijf werd in 2012 overgenomen door Google. Nest heeft naast de thermostaat ook andere producten om je huis slimmer te maken: een rook- en koolmonoxidemelder en een camera voor toezicht als je niet thuis bent. Sinds 2014 verkoopt Nest zijn producten in Nederland. Het bedrijf liet weten dat ze het in Nederland boven verwachting goed doen.

De prijs van de nieuwe Nest-thermostaat is 249 euro. Dit is 30 euro meer dan de tweede generatie. Volgens Nest is deze prijsstijging te danken aan een zwakke euro.

Bron: Nest

Android O

Deze acht (iOS) features missen we nog op Android lees verder

Google speelt nu ook video’s automatisch af lees verder

Toilet

Je smartphone heeft meer bacteriën dan een toiletbril lees verder

Video OnePlus 5

OnePlus zorgt voor veel commotie met deze reclamevideo lees verder

smartphone vergrendeling opties

Dit is de veiligste manier om je smartphone te vergrendelen lees verder

GLASSX

Deze vloeistof beschermt je smartphone tegen schade lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters