Verrassende winnaar: dit waren de best verdienende apps van vorig jaar

Elk jaar stelt Sensor Tower een lijst samen van onder andere welke apps in het jaar de meeste omzet hebben behaald. In 2016 en 2015 stonden respectievelijk Spotify en de communicatie app Line op nummer één in de non-game categorie. Spotify moet voor het jaar 2017 echter zijn beker weer inleveren, want vorig jaar was het jaar van Netflix.

Netflix algehele winnaar, maar niet bij Google Play

Netflix kan zeer tevreden zijn over de verdiensten van 2017. In 2016 verdiende het bedrijf 215 miljoen dollar aan de mobiele app, maar de omzet van het jaar daarop overtrof met 510 miljoen dollar alle verwachtingen. Dat is een stijging van zo’n 138 procent. Gedurende 2017 waren er tussendoor al aanwijzingen dat de Netflix app het behoorlijk goed deed. In het tweede kwartaal was de omzet, vergeleken met het vorige jaar, al gestegen van 46 miljoen dollar naar 153 miljoen dollar. Tegen het derde kwartaal leek de eerste plek zo goed als zeker.

Opvallend is dat Netflix over het algemeen en in de App Store de best verdienende app was. Bij Google Play stond Netflix in 2017 echter maar op een zesde plaats, na Tinder, Google Drive, Line, Pandora en HBO Now.

Sensor Tower onderzoek

Winst vooral te danken aan buitenlandse gebruikers

De drastische stijging in omzet zou onder andere te danken zijn aan veel nieuwe gebruikers buiten de Verenigde Staten. De Amerikanen zijn al een hele tijd gewend aan Netflix en veel mensen in Amerika hebben al een Netflix account. Buiten de VS zijn er echter nog behoorlijk veel mensen die eerder nog niet overtuigd waren van de voordelen van Netflix, maar noch nu toch gaan voor de dienst. Het zou ook te maken kunnen hebben met bittorrent sites die meer dan voorheen aangepakt lijken te worden en bijvoorbeeld de aankondiging van Dutch Filmworks om individuele downloaders te willen benaderen met een soort boete.

Netflix

Whatsapp meest gedownloade app

Als we kijken naar de meest gedownloade non-game app, zien we weer een andere lijst verschijnen. Daar domineert Whatsapp over het algemeen en bij Google Play over de Messenger en Facebook apps op de tweede en derde plaats. Bij de App store zijn de tweede en derde plek gereserveerd voor Messenger en Youtube.

Sensor Tower app data

Winnaars in de game categorie

Wanneer we kijken naar games, zien we bij de App Store Honor of Kings op nummer één staan wat betreft verdiensten, terwijl in de Google Play winkel Monster Strike het meeste verdient. Ondanks het feit dat Honor of Kings in de App Store op nummer één staat, is de algehele winnaar van de games in 2017 toch Monster Strike. De game met de meeste downloads is Subway Surfers, hoewel Honor of Kings in de App Store het meest is gedownload.

Via: Techcrunch

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters