Je kunt nu Netflix series en films op microSD opslaan

In November vorig jaar kondigde Netflix de nieuwe mogelijkheid aan om Netflix content te kunnen downloaden. Dit nieuws werd door Netflix gebruikers met groot enthousiasme ontvangen, maar was niet voor alle gebruikers even praktisch. Voor smartphone en tablet gebruikers met een kleine opslagruimte veranderde er in principe niet veel, behalve dat het nieuws voor hen misschien als frustrerend werd ervaren. Goed nieuws voor het Android gedeelte van deze groep. Netflix heeft nu aangekondigd dat gedownloade content ook opgeslagen kan worden op een microSD kaart.

SD optie in nieuwe update Netflix app

De verandering is doorgevoerd in de laatste versie van de Netflix app. De gebruiker heeft nu de optie om content intern of extern op te slaan. Het toestel moet dan natuurlijk wel SD ondersteunen. Tot nu toe was het alleen mogelijk om content in de interne opslag van een tablet of smartphone op te slaan.

Opslag  niet permanent

Hoewel de Netflix content nu op een microSD kaart kan staan, is het nog steeds geen permanente download. Offline content heeft nog altijd een bepaalde vervaldatum, afhangend van de betreffende content. Het is bijvoorbeeld dus niet mogelijk een film te downloaden en deze een jaar later nog te bekijken.

Niet alle Android apparaten ondersteund

Netflix laat nog wel weten dat de nieuwe optie niet ondersteund wordt door alle Android toestellen met een microSD poort. Hoewel dat niet optimaal is, wordt de kleine verandering wel ervaren als een grote stap in de goede richting. Op het moment in ieder geval voor Android gebruikers.

Bron: Google Play

Google Arts and culture selfie

Google vertelt je op welk schilderij je lijkt: hangt jouw selfie in het Rijksmuseum? lees verder

PUBG

Blijf als laatste overeind in PUBG Mobile met deze vijf tips lees verder

Huawei P20 Pro notch

Zo kom je van de notch af op je Android toestel lees verder

Playerunknown’s BattleGrounds, ook wel bekend als PUBG iOS Android Nederland

Zo installeer je gratis Playerunknown’s BattleGrounds in Nederland op je smartphone lees verder

Whatsapp chat

Zo zie je hoeveel berichten je in WhatsApp hebt verstuurd en ontvangen lees verder

Emoji apps iPhone

Opmerkelijk: Apple verbiedt opeens gebruik emoji in apps 🔥⚠️ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters