Netflix verdubbelt kwaliteit mobiele streaming zonder extra datakosten

Netflix gaat een nieuwe methode inzetten om de kwaliteit van video’s te verhogen. De nieuwe methode zou geen effect op mobiele data hebben. Het probleem van vastlopende video’s zou hiermee opgelost moeten worden.

Vermindering van dataverbruik

Netflix heeft samen met de universiteit van Zuid-Californië en de Universiteit van Nantes aan de methode gewerkt. De methode zorgt ervoor dat de kwaliteit van video’s verhoogd worden. Alle beelden worden in de video geanalyseerd en samengevoegd. Het data verbruik wordt hierdoor verminderd. Het aantal kijkers van mobiele streaming groeit. Daarom gaat het bedrijf deze methode inzetten. Kort samengevat: de nieuwe functie zorgt ervoor dat je in een hogere beeldkwaliteit films kunt streamen en tegelijkertijd minder MB’s verbruikt.

De nieuwe methode heet ‘Dynamic Optimizer’. Tijdens het onderzoek van de methode zijn er honderdduizend shots getoond aan honderden kijkers. De kijkers moesten de kwaliteit van de verschillende beelden beoordelen. Het resultaat is gebruikt om de kwaliteit van de beelden te detecteren.

Beschikbaarheid van Netflix

Reed Hastings, de CEO van Netflix, vertelde tijdens het Mobile World Congress hoe belangrijk video’s op mobiel apparaten bekijken is geworden. De nieuwe methode is gemaakt om het aantal kijkers te vergroten. Niet overal is de internetverbinding namelijk even goed. Kijkers met een minder snelle internetverbinding hebben te maken met onvoldoende netwerkcapaciteit, veel dataverbruik en een haperende verbinding. Dynamic Optimizer zou dit probleem binnenkort oplossen. Er wordt verwacht dat de nieuwe methode tussen de twee en vijf maanden beschikbaar zal worden.

Bron: PhoneArena

Xiaomi Mi A1 vs Huawei P Smart uitgelicht

Huawei schiet omhoog in Europa, Apple en Samsung incasseren klappen lees verder

Tim Cook iPhone X

Tegenvallende verkopen iPhone X betekenen grote klap voor Samsung lees verder

Apple’s Siri is half zo slim als een zesjarig kind lees verder

Samsung

Wordt dit de killer-functie van de Samsung Galaxy S9? lees verder

iPhone X Face ID

Smartphonefabrikanten zijn haastig bezig met eigen versie Apple’s Face ID lees verder

Samsung Galaxy Note 8 review design

Sorry Apple: we hebben zeer goed nieuws over de Samsung Galaxy Note 9 lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters