Netflix verdubbelt kwaliteit mobiele streaming zonder extra datakosten

Netflix gaat een nieuwe methode inzetten om de kwaliteit van video’s te verhogen. De nieuwe methode zou geen effect op mobiele data hebben. Het probleem van vastlopende video’s zou hiermee opgelost moeten worden.

Vermindering van dataverbruik

Netflix heeft samen met de universiteit van Zuid-Californië en de Universiteit van Nantes aan de methode gewerkt. De methode zorgt ervoor dat de kwaliteit van video’s verhoogd worden. Alle beelden worden in de video geanalyseerd en samengevoegd. Het data verbruik wordt hierdoor verminderd. Het aantal kijkers van mobiele streaming groeit. Daarom gaat het bedrijf deze methode inzetten. Kort samengevat: de nieuwe functie zorgt ervoor dat je in een hogere beeldkwaliteit films kunt streamen en tegelijkertijd minder MB’s verbruikt.

De nieuwe methode heet ‘Dynamic Optimizer’. Tijdens het onderzoek van de methode zijn er honderdduizend shots getoond aan honderden kijkers. De kijkers moesten de kwaliteit van de verschillende beelden beoordelen. Het resultaat is gebruikt om de kwaliteit van de beelden te detecteren.

Beschikbaarheid van Netflix

Reed Hastings, de CEO van Netflix, vertelde tijdens het Mobile World Congress hoe belangrijk video’s op mobiel apparaten bekijken is geworden. De nieuwe methode is gemaakt om het aantal kijkers te vergroten. Niet overal is de internetverbinding namelijk even goed. Kijkers met een minder snelle internetverbinding hebben te maken met onvoldoende netwerkcapaciteit, veel dataverbruik en een haperende verbinding. Dynamic Optimizer zou dit probleem binnenkort oplossen. Er wordt verwacht dat de nieuwe methode tussen de twee en vijf maanden beschikbaar zal worden.

Bron: PhoneArena

Geef een reactie

Het e-mailadres wordt niet gepubliceerd.

Er zijn nog geen reacties op dit artikel achter gelaten. Ben jij de eerste?
Android O Oreo

Android 8.0 Oreo is officieel: dit kunnen we van het koekje verwachten lees verder

Smartphone tegen isolement

Leerlingen in Den Haag krijgen smartphone tegen isolement lees verder

Qualcomm dieptecamera technologie

Qualcomm komt met nieuwe high def dieptecamera’s voor je smartphone lees verder

Smartphone kapot

Het lijkt erop dat toekomstige telefoons zichzelf repareren lees verder

smartphone

Smartphone voorlopig nog koning onder de consumentenelectronica lees verder

smartphone in houder

OM wil duidelijkheid na smartphone in houder-uitspraak lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters