Netgear kondigt nieuwe Orbi-router aan

Netgear-OrbiAMSTERDAM – Netgear heeft zijn nieuwe router aangekondigd: de Orbi. Deze maakt gebruik van een systeem waarbij minimaal twee apparaten verbinding met elkaar maken, zodat je bij oppervlaktes tot 350 vierkante meter nog overal goede connectie hebt.

Snel internet, slechte router

Volgens Lionel Paris, Netgears directeur voor marketing van consumentenproducten, voorzien de huidige routers het hele huis niet van goed en snel internet. “96 procent van de mensen in Nederland heeft toegang tot Next-generation access-internet. Dat is verreweg het meeste van Europa. Mensen geven meer geld uit aan snel internet dan aan een goede router. Daardoor hebben ze eigenlijk niets aan dat goede internet”, aldus Paris op een event waarbij ook All About Phones aanwezig was.

Powerline en repeaters

Om toch bereik te hebben door het hele huis, maken veel consumenten gebruik van powerline of repeaters. Dat zijn volgens Paris echter geen goede oplossingen. “De kwaliteit van powerline hangt af van de infrastructuur van je elektriciteit. De kwaliteit van een repeater hangt af van de infrastructuur van je internet. Daarbij moet de repeater ook nog precies goed staan. Niet te ver weg van de router, niet te dichtbij. Het vraagt veel van de consument.”

Gemak van Orbi

Daarom gaat het volgens Paris bij de Orbi-router om gemak. De nieuwe router zou binnen vijf minuten geïnstalleerd zijn. Daarna kun je meerdere Orbi-apparaten met elkaar laten verbinden. Zo kan je bijvoorbeeld meerdere Orbi-apparaten op verschillende etages van je huis zetten. Daardoor heb je volgens Paris overal in het huis een goede internetsnelheid.

Bovendien maakt elk apparaat automatisch verbinding met de minst drukke van de drie wifi-banden. Daardoor raakt geen van de banden overbelast. Ook is er een duidelijk verschil met een wifi-versterker. De Orbi-apparaten focussen zich door middel van een 2,4 GHz-frequentie en twee 5 GHz-frequenties puur en alleen op het doorsturen van het signaal. Het apparaat zorgt vervolgens dat jij goed bereik hebt. Bij Wifi-versterkers is dat niet zo, wat resulteert in minder goed resultaten.

20160927_142017Design

Door de functionaliteit van de router is het het beste als hij middenin de kamer staat en niet bijvoorbeeld in de kast. Normaal is dit een probleem, maar Netgear heeft geprobeerd het design van de Orbi aantrekkelijker te maken. “Hij ziet er wat Apple-achtig uit. Zo hebben we geprobeerd om ervoor te zorgen dat het geen probleem is dat hij middenin de kamer staat”, aldus Paris.

Prijs en beschikbaarheid

De Orbi-router-set (waar je twee Orbi-apparaten bij krijgt) is vanaf eind oktober verkrijgbaar in Nederland. Deze set gaat 429 euro kosten. Een losse router zal later in de winkels verschijnen. Deze krijgt een prijs van 249 euro mee. Zo’n losse router heeft een bereik van ongeveer 175 vierkante meter.

KEF porsche design

De perfecte design headset? | KEF Porsche Design Space One Wireless review lees verder

WebVR Samsung Gear VR

VR porno op Samsung’s Gear VR kijken: zo werkt het lees verder

smartphone controller

Vijf onmisbare add-ons die je smartphone een boost geven lees verder

Apple AirPods ontploft

Apple onderzoekt ontploffende AirPods 🔥 lees verder

Ringke Fusion

De beste cases en hoesjes voor de Apple iPhone X lees verder

iPhone X selfie camera

‘Opvolger Apple iPhone X gaat Samsung Galaxy Note 8 achterna’ lees verder

Volg ons via

Nieuwsbrief

Want.nl is een samenwerking tussen Wayne Parker Kent en Qontent Matters